Clatite aperitiv

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2014 | 5321 vizualizari

 

De cum am vazut reteta intr-o carte de bucate am zis ca trebuie sa le incerc.Sunt gustoase,usor de preparat si pot tine loc chiar si de o cina usoara !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr faina
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 vanata mare si rotunda ( 8 felii)
  • 100 ml suc de rosii
  • 8 felii mozarella ( circa 250 gr.)
  • busuioc
  • 25 gr parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Reteta este pentru 4 persoane ( doua clatite pentru fiecare) .

Vanata o spalam si o feliem.Ne trebuiesc 8 felii .Presaram sare pe feliile de vanata si le lasam sa scurga toata zeama ( astfel nu vor mai fi amare).

Intre timp facem un aluat sarat de clatite amestecand cu ajutorul unui tel faina,laptele ,oul si sarea dupa gust.Cu ajutorul unui polonic punem din compozitie intr-o tigaie mica unsa cu ulei .Rumenim usor clatitele pe ambele parti.

Feliile de vanata le spalam,le uscam cu un servet de hartie si le prajim in putin ulei pe ambele parti.

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si feliem.

Punem o clatita.Asezam apoi o felie de vanata,ungem cu suc de rosii peste care punem felia de mozzarella.Presaram busuioc si rulam clatita (pentru a nu se desface folosim o scobitoare).

La fel procedam cu toate cele 8 clatite.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt ( sau folositi orice alt vas pentru cuptor in functie de numarul clatitelor preparate) .Asezam clatitele una langa cealalta ,presaram parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute.

Se seresc calde si dupa preferinta se poate presara din nou parmezan in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Aceste clatite sunt foarte bune si fara a fi puse la cuptor si inlaturand parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu dovlecel si branza