Clatite cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 26 Mai 2014 | 5918 vizualizari

 

Desi e un desert atat de simplu pe care cand eram mici il mancam atat de des, acum ajung foarte rar sa il fac si nu inteleg de ce :)) . E drept ca atunci cand fac greu ne putem opri sa mancam una doua bucati, deci mai bine mai rar.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 cani lapte ( masuram cu aceeasi cana cu care am masurat si faina)
  • 2 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 1/2 borcan gem de prune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul.

Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt,  alternand cu laptele.

Incorporam la final uleiul si apa.

Incingem o tigaie speciala pentru clatite si punem un polonic din aluatul de clatite (tigaie de teflon pe care o am eu special pentru clatite nu necesita unsa cu ulei) . Intoarcem clatita si pe partea cealalta cateva secunde pana se prajeste.

Scoatem clatitele pe o farfurie apoi le ungem la alegere cu gem de prune, caise sau orice alt gem va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem sau dulceata