Clatite de post cu magiun de prune

de scortisoara in Dulciuri, 13 Sep 2012 | 8527 vizualizari

 

Cum ieri si azi au fost postate o gramada de retete de clatite si de prajituri cu prune am decis sa iau atitudine :)) mai ales ca maine e zi de post am zis sa fac de azi niste clatite. Prima mea incercare de a face clatite de post, si chiar mi-au reusit! Slava cerului, ca altfel nu stiu ce as fi mancat maine dimineata:))

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de apa minerala
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • zahar (eu nu am pus mult pentru ca magiunul e foaaarte dulce)
  • ulei
  • cacao
  • magiun/ dulceata/gem de pruuuuuuuuuuune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu magiun de prune:

Cernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul si cacao si amestecam ingredientele uscate. Turnam apoi 2 linguri de ulei si apa minerala, pe rand cate o cana pana obtinem un aluat obisnuit de clatite.

Le prajim apoi intr-o tigaie unsa cu ulei. Le intoarcem cu o spatula pentru ca daca le intoarcem cu furculita o sa se rupa. Cel putin asa am patit eu:)

Se umplu apoi cu ce doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu dulceata de afine