Coaja de portocala confiata

de adasev12 in Conserve, 9 Dec 2011 | 5733 vizualizari

 

aveam nevoie de coaja de portocala pt un cozonac, si am mers la coop normal, cu gand sa-mi cumpar...dar cand am vazut pretul mi-a trecut pofta de cozonac....pai pe 50 g dadeam cat pe un cozonac gata facut....si mi-am zis: de ce n-as face eu coaja asta., ca portocale, am berechet? nu stiu exact cum e facuta cea cumparata, probabil ca e mai buna ...si are si mai multi conservanti...dar buna o fi si a mea...si nici nu m-a costat nimic...reteta pt preparare nu am gasit, asa ca am facut cam cum m-a taiat capul...

 

INGREDIENTE

  • coaja de la 3 portocale
  • putina apa
  • 2 lg-ite de miere
  • 4 lg-ite zahar
  • o esenta de rom mica, de  2 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja de portocala confiata:

Am spalat bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi mi se pare ca cea cumparata e cu partea alba cu tot....).


Am pus pe foc o craticioara cu apa si cand a dat in clocot am pus cojile si am stins focul, am lasat 2-3 min sa se inmoaie apoi am pus la scurs intr-o sita.


Dupa ce s-a racorit putin am taiat coaja cubulete mici si apoi am pus in borcanele mici, un rand de coaja, un rand de zahar si tot asa.


La sfarsit am pus deasupra esenta de rom, jumatate intr-un borcanel, jumatate in celalalt si apoi cate o lg-.ita rasa de miere in fiecare.


Mi-au iesit 2 borcanele mici, de 80 g fiecare ( de alea inca re se gaseste papita pt bebei).


Am inchis capacele bine si am pus la frigider.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adasev12 1

10.12.2011, 12:23

mitinita..... ....stii ca-mi placi, nu?
motan....

adasev12 1

10.12.2011, 12:28

elena_daria, sper sa fie
bunica, asa m-am gandit si eu
miuta, multumesc mult

adasev12 1

10.12.2011, 12:28

danakarin, ms de sfat, pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert chec din albusuri cu portocala