Cod File, la cuptor

de articook in Peste, 12 Iun 2010 | 17600 vizualizari

 

Peste {COD} file - marca Royal Greenland - am ales un peste de calitate, pe care l-am gatit in sos tomat, masline, ceapa rosie, rosii cerry, vin alb si lamaie. Daca va e dor de gustul de peste gatit bine si vreti sa faceti o cina buna, incercati sa gatiti reteta aceasta impreuna cu o garnitura de {Cartofi Hasselback} si mujdei de usturoiu cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 10, 12 bucati de peste
  • 2 maini de masline
  • o caserola de rosii cerry
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate in 4
  • 1 lamaie, taiata felii subtiri
  • foi de dafin
  • 50 ml otet de vin rosu
  • 4 linguri sos tomat
  • 4 linguri vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare de mare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat

Ingrediente mujdei de usturoi:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod File, la cuptor:


(gasesti aici reteta garniturii de cartofi )


Se pun bucatile de peste la marinat in otetul de vin rosu, pentru 20 min. Dupa care se sterg punandu-le pe un servetel de bucatarie, trebuie sa fie bine scurse de otet cand le bagam la cuptor. Intr-o tava mica, asezati bucatile de peste, presarati sare si piper, apoi aranjati-le incepand dintr-un capat al tavi. Puneti pe fiecare bucata de peste o felie de lamaie si o frunza de dafin. Cand ati terminat de asezat pestele in tava, puneti maslinele, rosiile, ceapa, vinul si de uleiul de masline. Introduceti tava in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 30, 40 min. Daca dupa 30 min. sosul format nu a scazut inca, puteti sa scoateti tava si sa luati din sos, si apoi sa mai lasati la cuptor pana cand pestele e gata.



Intr-un bol foarte mic, puneti usturoiul dat prin razatoare pe cea mai fina sectiune. Cu o lingura de lemn, incepeti sa amestecati usturoiul, puneti cu grija cativa picuri de ulei si amestecati. Mujdeiul de usturoi se prepara ca si o maioneza. Continuati sa puneti ulei si sa amestecati pana cand ati obtinut o spuma de usturoi. Dupa aceea adaugati cate o lingura de smantana si amestecati. Continuati sa puneti smantana pana cand ati obtinut cantitata de sos dorita. Condimentati cu sare si piper, si e gata pentru a fi servit alaturi de peste.



Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod File, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

nadina73 1

13.06.2010, 15:59

5 furcu

Laly 1

13.06.2010, 16:06

Vin si eu cu 5 furculite.Tare buna trebuie sa fie

articook 1

14.06.2010, 17:48

merci, a fost chiar bun! trebuie sa mai fac retete cu peste..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lin la gratar