Colţunaşi cu gem şi pesmet

de botcrina in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 13208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 3 ouă
  • 200 ml apă călduţă
  • puţină sare
  • 500 g gem pentru umplutură
  • pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colţunaşi cu gem şi pesmet:

Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.

Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la jumătate cu gem, după care partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele printe porţiunile cu gem pentru a nu se dezlipi şi pentru a scoate aerul. Decupăm coltrunaşii şi-i aranjăm să se usuce pe o faţă de masă.

Procedăm la fel şi cu celălalt aluat rămas.

Când coltunaşii s-au uscat puţin (adică au prins o pojghiţă deasupra), sunt gata pentru a fi puş la fiert.

Într-o oală punem apă la fiert, când dă în clocot adăugăm colţunaşii şi-i fierbem. Când sunt gata îi stoarcem, apoi îi lîsăm să se scurgă bine.

Între timp punem într-o cratiţă uleiul şi pesmetul la prăjit.

La final turnăm pesmetul prăjit amestecat cu zahăr, peste colţunaşi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colţunaşi cu gem şi pesmet" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taște cu magiun