Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.
Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la jumătate cu gem, după care partea neumplută o împăturim peste cea umplută.
Apăsăm cu degetele printe porţiunile cu gem pentru a nu se dezlipi şi pentru a scoate aerul. Decupăm coltrunaşii şi-i aranjăm să se usuce pe o faţă de masă.
Procedăm la fel şi cu celălalt aluat rămas.
Când coltunaşii s-au uscat puţin (adică au prins o pojghiţă deasupra), sunt gata pentru a fi puş la fiert.
Într-o oală punem apă la fiert, când dă în clocot adăugăm colţunaşii şi-i fierbem. Când sunt gata îi stoarcem, apoi îi lîsăm să se scurgă bine.
Între timp punem într-o cratiţă uleiul şi pesmetul la prăjit.
La final turnăm pesmetul prăjit amestecat cu zahăr, peste colţunaşi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult