Conopida cu sos de branza si mustar

de Irina in Mancaruri de legume, 13 Noi 2013 | 3000 vizualizari

 

Poate nu va imbie chiar asa de mult, dar mie imi place gustul conopidei, mai ales cruda. Asa ca am gatit-o la abur, aproape cruda si am pregatit separat un sos care i se potriveste tare bine.

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 150 g smantana
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 50 g branza cu mucegai
  • pesmet din paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de branza si mustar:

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem in meniul nostru, macar din cand in cand.


Reteta mea de conopida e una cat se poat de simpla, dupa cum va povesteam mai devreme.


Am spalat conopida si am desfacut-o in buchetele. Nu le-am pregatit pe toate, cateva le-am rontait pe loc.


Am pus buchetelele in vasul Zepter rece, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus pe foc. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul si am lasat conopida sa se gateasca la abur.


Nu am adaugat nimic in vas, nici apa, nici sare sau vreun condiment.


Intre timp am preparat sosul: intr-un castronel am amestecat smantana cu mustarul Dijon si cu branza cu mucegai.


Sosul l-am pus peste conopida in vas, am presarat putin pesmet deasupra si am acoperit cu capacul. Am pus vasul la incins din nou si intr-un timp foarte scurt a ajuns iar in zona verde, pentru ca era deja incins. Am oprit focul.


In cateva minute am ridicat capacul, pentru ca intentia mea nu e sa se patrunda bine conopida, ci sa ramana cat mai crocanta.


Am scos cateva buchetele de conopida pe o farfurie si am pus si cateva linguri din sosul format.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de branza si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

diaconta 1

13.11.2013, 22:37

cu branza aia cu mucegai nu ma prea impac,dar cred ca-i buna asa cu sos

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:13

gustoasa conopida

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:29

Foarte buna conopida. La noi nu ajunge niciodata in oala. Eu cu fii-miu o dam gata cruda in doi timpi si trei miscari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!