Conopida cu sos de branza si mustar

de Irina in Mancaruri de legume, 13 Noi 2013 | 3597 vizualizari

 

Poate nu va imbie chiar asa de mult, dar mie imi place gustul conopidei, mai ales cruda. Asa ca am gatit-o la abur, aproape cruda si am pregatit separat un sos care i se potriveste tare bine.

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 150 g smantana
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 50 g branza cu mucegai
  • pesmet din paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de branza si mustar:

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem in meniul nostru, macar din cand in cand.


Reteta mea de conopida e una cat se poat de simpla, dupa cum va povesteam mai devreme.


Am spalat conopida si am desfacut-o in buchetele. Nu le-am pregatit pe toate, cateva le-am rontait pe loc.


Am pus buchetelele in vasul Zepter rece, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus pe foc. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul si am lasat conopida sa se gateasca la abur.


Nu am adaugat nimic in vas, nici apa, nici sare sau vreun condiment.


Intre timp am preparat sosul: intr-un castronel am amestecat smantana cu mustarul Dijon si cu branza cu mucegai.


Sosul l-am pus peste conopida in vas, am presarat putin pesmet deasupra si am acoperit cu capacul. Am pus vasul la incins din nou si intr-un timp foarte scurt a ajuns iar in zona verde, pentru ca era deja incins. Am oprit focul.


In cateva minute am ridicat capacul, pentru ca intentia mea nu e sa se patrunda bine conopida, ci sa ramana cat mai crocanta.


Am scos cateva buchetele de conopida pe o farfurie si am pus si cateva linguri din sosul format.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de branza si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:13

gustoasa conopida

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:29

Foarte buna conopida. La noi nu ajunge niciodata in oala. Eu cu fii-miu o dam gata cruda in doi timpi si trei miscari.

OutSider03 1

07.06.2018, 19:55

Nu ar merge sosul acela cu telemea in loc de branza cu mucegai?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varză călită în vas Zepter