Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta

de mihaelalalala in Mancaruri de legume, 6 Iun 2014 | 6287 vizualizari

 

O reteta simpla si gustoasa care poate fi pregatita atat la pranz cat si la cina.

Merita incercata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 150 gr pancetta (bacon)
  • 150 gr telemea
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • sare si piper

BESCIAMELLA:

  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta:

Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute (nu trebuie sa fie prea fiarta) dupa care o dam la racit. Intre timp pregatim besciamella.


BESCIAMELLA:


- topim untul intr-o cratita;


- adaugam faina treptat amestecand bine avand grija sa nu se formeze cocoloase;


- apoi adaugam laptele caldut putin cate putin;


- lasam totul sa fiarba amestecand continu timp de 5-6 minute, iar la sfarsit adaugam praful de sare.


Dupa ce conopida s-a racit, o punem intr-o tava tapetata cu hartie, adaugam pancetta, branza telemea taiata cubulete, besciamella si ouale batute cu smanatana, iar deasupra am presurat putin sare si piper dupa gust.


Dam tava la cuptor (180°-200°) timp de 30 de minute.



 

TIPS-URI

1

dupa ce am scos tava din cuptor am adaugat putin patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelalalala 1

07.06.2014, 11:11

cristeena20 1

09.06.2014, 13:25

excelenta!!

blueapril 1

13.08.2014, 00:53

E buna si fara telemea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor