Conopida murata

de Gicuta in Muraturi, 17 Oct 2015 | 32752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg conopida
  • 2 radacini hrean
  • 2-3 morcovi (optional)
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • o cana cu zahar (cana de 250 ml)
  • 3 linguri cu varf sare de muraturi
  • o lingura piper boabe
  • 6-7 frunze de dafin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida murata:

Conopida se desface  in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.

Morcovul se curata se spala si se taie rondele.

Hreanul se curata se spala si se taie betisoare.

Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), se pun  rondele de morcov si betisoare de hrean.

Intr-o oala pe foc se pun apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.

Se  toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane. Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.

Se inchid borcanele cu capace, se lasa la racit, apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet fara conservant