Cornulete fragede

de diaconta in Prajituri, 9 Oct 2010 | 26750 vizualizari

 

Migaloase dar....delicioase aceste cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr Mascarpone
  • 250 gr unt
  • 450 gr faina
  • 50 gr zahar tos
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 vanilii
  • esenta de migdale
  • lamaie
  • 50 gr alune si nuci
  • 50 gr zahar brun

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale.

Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore.

Nuca si alunele se prajesc si se macina.

Se intinde aluatul in forma de cerc .

Se taie doua bucati de hartie de copt.Se pune aluatul intins pe una dintre hartii si se presara cu zahar brun si amestec de nuca si alune.Se pune cealalta bucata de hartie de copt deasupra si se da cu sucitoarea peste ea.Astfel zaharul si nuca vor patrunde in aluat.

Se intoarce foaia cu partea cu nuca dedesupt (ajutandu-ne de hartia de copt.

Se taie cam 12 triunghiuri,care se ruleaza in forma de cornulet,incepand cu partea mai lata inspre varf.

Se pun in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Nu trebuie coapte prea mult,doar pana sa rumenesc putin deasupra.

Cornuletele astea sunt fragede si delicioase.

Am mai facut reteta cu crema Philadelphia,dar cu Mascarpone sunt muuuuuuuult mai bune.

Pentru ca nu au ou in compozitia,vor fi chiar mai bune peste 2-3 zile.....eu n-am reusit sa le pastrez atat,chiar daca am facut portie dubla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (34)

diaconta 1

17.10.2012, 15:42

Cris,aluatul cu Mascarpone sau cu crema Philadelphia iese foarte fraged.
La fel ca si coca asta http://www.bucataras.ro/retete/boccelute-delicioase-29191.html,mai mare dragul sa lucrezi cu ea

Cris2711 1

17.10.2012, 15:47

Dia acum nu am nici Mascarpone, nici Philadelphia in casa,dar ma bate gandul sa le prepar pe sambata

diaconta 1

17.10.2012, 16:17

Cris,sigur o sa va placa si eu vreau sa le fac iarasi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta in straturi, de post