Cornuri moi, moi, moi

de elena1988 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 8090 vizualizari

 

Intradevar sunt niste cornuri foarte pufoase, eu din acelas aluat am facut si un cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 25 gr de drojdie (un cubulet)
  • 500 ml de lapte dulce la temperatura camerei
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • faina cat cuprinde (cam 1 kg)
  • 90 gr de zahar
  • 30 gr de unt  
  • 2 galbenusuri de ou amestecate cu 4 linguri de lapte si 2 pliculete de zahar vanilat (pentru uns cornurile)
  • ciocolata finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri moi, moi, moi:

Se desface drojdia si se amesteca cu 200 ml de laptele cald, se adauga si zaharul, coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie, si putina faina se amesteca foarte bine, se adauga si restul de lapte.

Se amesteca bine si se mai adauga untul topit si cele 3 galbenusuri, se amesteca si se adauga si restul de faina cat sa iasa un aluat sa nu se prinda de maini, se framanta timp de 10 minute (in bucatarie trebuie sa fie cald) dupa framantare se pune aluatul intr-un lighean si se acopera cu un prosop de bucatarie, si se lasa la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa 2 ore se pune putin ulei pe blat si se rastoarna aluatul, se mai pune putin ulei si pe aluat si se unge, se framanta inca 5 minute, si se imparte in 3 parti egale, se intinde o foaie cam de 1 cm grosime si se taie triunghiuri vedeti pozele pas cu pas.

Se unge fiecare triunghi cu ciocolata si se ruleaza, se aseaza cornurile intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 20 minute, se ung cornurile cu compozitia din galbenus de ou, lapte si zahar, si se se baga la cuptorul incins pentru 20 de minute, sau cand vedeti ca s-a rumenit un pic deasupra.

Cand scoateti cornurile din cuptor le mai ungeti inca odata, se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri moi, moi, moi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert buturuga de Craciun