Cornuri moi, moi, moi

de elena1988 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 8667 vizualizari

 

Intradevar sunt niste cornuri foarte pufoase, eu din acelas aluat am facut si un cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 25 gr de drojdie (un cubulet)
  • 500 ml de lapte dulce la temperatura camerei
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • faina cat cuprinde (cam 1 kg)
  • 90 gr de zahar
  • 30 gr de unt  
  • 2 galbenusuri de ou amestecate cu 4 linguri de lapte si 2 pliculete de zahar vanilat (pentru uns cornurile)
  • ciocolata finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri moi, moi, moi:

Se desface drojdia si se amesteca cu 200 ml de laptele cald, se adauga si zaharul, coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie, si putina faina se amesteca foarte bine, se adauga si restul de lapte.

Se amesteca bine si se mai adauga untul topit si cele 3 galbenusuri, se amesteca si se adauga si restul de faina cat sa iasa un aluat sa nu se prinda de maini, se framanta timp de 10 minute (in bucatarie trebuie sa fie cald) dupa framantare se pune aluatul intr-un lighean si se acopera cu un prosop de bucatarie, si se lasa la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa 2 ore se pune putin ulei pe blat si se rastoarna aluatul, se mai pune putin ulei si pe aluat si se unge, se framanta inca 5 minute, si se imparte in 3 parti egale, se intinde o foaie cam de 1 cm grosime si se taie triunghiuri vedeti pozele pas cu pas.

Se unge fiecare triunghi cu ciocolata si se ruleaza, se aseaza cornurile intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 20 minute, se ung cornurile cu compozitia din galbenus de ou, lapte si zahar, si se se baga la cuptorul incins pentru 20 de minute, sau cand vedeti ca s-a rumenit un pic deasupra.

Cand scoateti cornurile din cuptor le mai ungeti inca odata, se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri moi, moi, moi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Amandina