Coronita cu iaurt si banana

de dentistutza in Prajituri, 20 Iul 2010 | 3898 vizualizari

 

Asta aveam la indemana. Mai aveam si o pofta teribila de dulce : cald,cald,dar apetitu' bata-l vina nu scade!
E rapid,usor si arata bine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 gr.zahar pudra
  • 250 ml. iaurt
  • 1 banana coapta
  • 50 gr.unt moale
  • 2 lingurite rase bicarb.de sodiu
  • 250 gr.faina
  • cateva napolitane cu crema si glazura de ciocolata
  • arome dupa plac: vanilie, portocala,rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu iaurt si banana:

Cele trei galbenusuri se freaca spuma cu zaharul.Se adauga banana taiata bucatele si untul mixand energic. Apoi adaugam iaurtul, aroma preferata,bicarbonatul de sodiu si faina in doua reprize.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele doua compozitii se amesteca usor cu spatula.

Forma pt. copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Cuptorul se preincalzeste la o temp. moderata.

In forma se toarna 1/2 din compozitie,se aseaza napolitanele intregi, apoi se acopera cu restul compozitiei. Forma se bate usor pt. a scoate eventualele bule de aer ramase.

Se coace cam 25 de minute pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit in tava si apoi,odata scoasa se poate orna cu o glazura sau zahar pudra.

Simplu!!!

TIPS-URI

1

am avut iaurt de baut Tnuva si a iesit foarte bine

2

cred ca ar merge si cu iaurt de fructe (caise sau piersici)

3

am ornat cu niste topping de cioco inainte de copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu iaurt si banana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sidy 1

21.07.2010, 08:49

Delicios ! Ti-a mai ramas cumva vreo feliuta ?

dentistutza 1

21.07.2010, 09:38

va astept la o felie+o cafea rece cu gheata!!!

dentistutza 1

21.07.2010, 09:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lemon polenta cake