Coronita cu lamaie

de aziz in Prajituri, 6 Mar 2011 | 1390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 100 gr corn flour(amidon)
  • 250 gr zahar
  • 3 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu lamaie:

amestecam ouale intregi cu zagarul si galbenusul pina obtinem o crema deschisa la culoare si consistenta.


adaugam frisca lichida.


faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza cremei.


adaugam si un praf de sare.


incorporam si coaja de lamaie.


forma sau formele se tapeteaza cu unt si faina inainte de a turna compozitia inauntru.


se toarna compozitia intr-o forma de coronita sau in 2 forme de chec.


dam la cuptorul preincalzit 170 grade 45 minute.


verificam cu scobitoarea.


se lasa 15 minute la racit in forma acoperit cu prosop ,dupa care rasturnam pe platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

aziz 1

09.03.2011, 09:40

epurica multumesc de apreciere

adry88 1

11.06.2011, 17:13

aziz 1

28.07.2011, 17:36

eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca