Coronita cu lamaie

de aziz in Prajituri, 6 Mar 2011 | 1641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 100 gr corn flour(amidon)
  • 250 gr zahar
  • 3 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu lamaie:

amestecam ouale intregi cu zagarul si galbenusul pina obtinem o crema deschisa la culoare si consistenta.


adaugam frisca lichida.


faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza cremei.


adaugam si un praf de sare.


incorporam si coaja de lamaie.


forma sau formele se tapeteaza cu unt si faina inainte de a turna compozitia inauntru.


se toarna compozitia intr-o forma de coronita sau in 2 forme de chec.


dam la cuptorul preincalzit 170 grade 45 minute.


verificam cu scobitoarea.


se lasa 15 minute la racit in forma acoperit cu prosop ,dupa care rasturnam pe platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

aziz 1

09.03.2011, 09:40

epurica multumesc de apreciere

adry88 1

11.06.2011, 17:13

aziz 1

28.07.2011, 17:36

eduard

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu branza