Cotlet perpelit

de ANCA in Porc, 8 Oct 2009 | 5462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete de porc
  • o ceapa taiata mai mare, la intamplare:))
  • 3-4 catei usturoi
  • un pahar vin alb sec
  • 4 cartofi
  • pasta de tomate
  • cimbru
  • ardei capia sau un gogosar
  • cimbru
  • boabe de mustar
  • dafin
  • sare, piper dupa gust
  • sos Pimento
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet perpelit:

Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute.

Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita de otet si jumate de lingurita de zahar si cativa stropi de Pimento sau un ardei iute, dupa gust... Pastram cateva linguri de sos. Apoi se stropeste cu vinul alb si se da la cuptor la 200 grade pentru 15 min.

Intre timp, cartofii taiati cubulete, impreuna cu ardeiul taiat julien, se prajesc pe sfert in tigaie, la foc iute, doar cat sa prinda o crusta aurie. Se scot pe un prosop de hartie care sa absoarna surplusul de ulei, apoi se aseaza in tava, iar carnea se pune de-asupra lor, si se mai unge cu restul de sos pastrat.

Se mai pune la cuptor timp de 20 min, iar daca sosul scade mai adaugam cate putina apa.

Ptr salata: rosii, ardei gras, ceapa, ulei masline, sare, piper.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet perpelit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

10.10.2009, 22:06

M-am uitat in MegaImage si nu avea sos din asta...poate nu uit sa iau cand ma duc in Carrefour

ANCA 1

10.10.2009, 22:16

Iuli, pai vezi, daca nu ai veniot cand te-am chemat? Oana, noi il cumparam mereu din hipermarketurile mari, gasim mereu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata cu branza si afine

de oanapl 7

ieri la 17:14

Tort cu zmeura , banane si 50 de Primaveri

pe 01.03 la 13:59

PRAJITURA MIMOZA

pe 29.02 la 10:38

BRIOSE SARATE

pe 29.02 la 10:23

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

pe 28.02 la 20:14

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu cartofi crocanti cu malai