Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac

de alinutza1983 in Porc, 21 Mai 2011 | 4192 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am decis sa particip si la concursul organizat de Laura Laurentiu -http://www.retetecalamama.ro/, in minunatul concurs BLOGGOSPODINA !!! Acum , daca reteta va fi pe placul juriului ramane de vazut...dar pe placul nostru a fost cu siguranta!

 

INGREDIENTE

  • ingredientele sunt doar pentru 2 persoane
  • 400-500 gr. cotlet de porc fara os ( cca 4 buc)
  • 3 fire usturoi verde ( fara codite)
  • 4 fire rozmarin
  • 4 linguri ulei masline
  • piper proaspat macinat
  • 12 bucatele feliate de slaninuta afumata
  • pentru garnitura:
  • 500 gr cartofi noi
  • ulei pentru prajit
  • sare de mare
  • marar pentru decor
  • pentru sosul de coniac:
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa mica ( sau 1/2 ceapa mai mare)
  • 250 gr ciuperci
  • 40 ml coniac
  • 200 ml smantana pentru gatit ( o cutiuta mica)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac:

1. Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat.

Cotletele de porc le batem usor cu un ciocan de bucatarie ( avem grija ca peste sa punem o folie alimentara) , iar mai apoi le ungem cu mixtura de ulei, usturoi si piper , dupa care le infasuram pe fiecare in parte in 3 felii de slaninuta afumata!


2. Peste bucatile de cotlet asezam rozmarinul ,apoi infasuram cu slaninuta si lasam totul la marinat , la frigider pentru cca o ora!


3. Dupa trecerea acestui timp, cotletele de porc se vor da la cuptor, mai inati la foc iute cca 15 min, apoi la foc mic pana cand se patrund; trebuie avut grija ca in acest interval sa ne mai uitma din cand la ele, si sa le stropim cu sosul lasat!


4. Pentru garnitura de cartofi , vom spala bine cartofiorii noi si ii frecam cu o perie; ii asezam intr-o oala si adaugam apa cat sa ii acopere; ii dam la fiert cca 15 min- avem grija sa nu fie fierti decat pe jumatate! apoi , ii scaotem , ii scurgem bine si i punem la prajit in putin ulei incins ( nu uitam sa ii condimentam doar cu ceva sare de mare)!


5. In momantul in care cotletele sunt aproape gata ne apucam sa preparam sosul de coniac- unul din cele mai bune sosuri albe ce le-am mancat vreodata!

Pentru acest sos procedam astfel: curatam o ceapa, apoi o tocam marunt -marunt, apoi o punem la calit si peste ea si ciupercile ( felii) si le lasam putin la prajit. Stingem acest amestec cu cca 40-50 ml de coniac, dupa care adaugam si smantana lichida; lasam totul sa fiarba pana sosul capata o consistenta ceva mai groasa, apoi potrivim de sare si piper.


6. Servim cotletele cu cartofii rumeniti si sosul de coniac! peste cartofi putem presara verdeata proaspata ( eu am ales marar)... a fost un pranz delicios!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

22.05.2011, 17:56

adry88 1

22.05.2011, 18:19

vreau si eu

mamaieelena 1

23.05.2011, 15:13

mai ai??vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat cu cartofi la cuptor