Cotoroage - racituri din Banat

de MotanLaOale in Porc, 5 Ian 2019 | 4717 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare porc (1.6 kg)
  • 3 urechi porc (1,2 kg)
  • 2,2 kg pulpa de porc
  • 5 morcavi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotoroage - racituri din Banat:

Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pentru a ramane zeama limpede, timp de 7-8 ore.

Se indeparteaza spuma cand se formeaza.

Legumele se pun dupa 2 ore in oala la fiert si se scot dupa circa 2 ore si carnea se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi.

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pentru a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curata, se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama.

Se potriveste de sare.

Carnea, zgarciurile si urechile se portioneaza in castroane.

Se pot pune si rondele de morcovi pentru estetica.

Se toarna zeama prin sita fina deasupra carnii in castroane si se lasa la racit.

Fiecare castron de racitura se poate presara cu boia dulce sau iute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotoroage - racituri din Banat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300