Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)

de Brindusa in Vita, 19 Mai 2010 | 4068 vizualizari

 

In Irlanda se numeste "Sheperd's pie", in Franta "hachis Parmentier", la noi Musaca. Singura diferenta e ca nu se pune un strat de cartofi si la baza.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de vita, tocata
  • o cepa mare, tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 1 cutie de rosii in bulion, tocate marunt
  • 1 cana supa clara de vita/pui facuta in casa
  • 1 foie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • Pentru piure
  • 700 g cartofi, decojiti si taiati
  • 1 lingura hrean ras mic
  • 100 g unt
  • 50 g lapte
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca):

Mai intai pune cartofii la fiert.


Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.).


Adauga carnea tocata si rumeneste-o cam 3 minute.


Pune supa, rosiile, foaia de dafin si cimbrul. Fierbe incet, acoperit, 30 min. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190 C. Cand s-au fiert cartofii, strecoara-i si pasazea-i cu unt, lapte, hrean si sare dupa gust.


Cand a trecut jumatatea de ora, sareaza si pipereaza carnea si toarn-o intr-o tava. Acoper-o cu piureul de cartofi. Da la cuptor 30 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

19.05.2010, 20:24

rumenita bine, ingrediente ok,pazea fetelor, eu prima (ce dac-am ajuns tarziu? sunt mai micutza)

mena29 1

19.05.2010, 22:12

sper ca mai ai Brindusa ca am o foame

adry88 1

11.05.2011, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Musaca pe pat de cartofi si dovlecei