Covrigei cu branzeturi, in si chimen

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2014 | 2883 vizualizari

 

atunci cand vreau sa fac ordine la branzeturi prin frigider, ma apuc de-o portie de covrigei sau de saratele, cu toata viteza inainte :)).

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. branza de burduf
  • 150 gr. telemea rasa (de oaie)
  • 150 gr. margarina
  • branza ricotta, 1/2 cutie
  • 100ml lapte caldut
  • faina cat cuprinde (cca 600-650gr.)
  • 3 linguri smantana
  • 1 mana seminte de in
  • 2 oua (pentru uns covrigeii)
  • seminte de chimen
  • sare fina de mare pentru presarat peste covrigei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu branzeturi, in si chimen:

Branza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei.


Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana si laptele caldut.


Adaugam semintele de in, apoi faina si framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa 1/2 ora la rece.


Scoatem aluatul, il intindem in foaie de grosimea dorita pe masa infainata, decupam cu forma covrigeii pe care-i vom aseza in tava captusita cu hartie de copt.


Ungem covrigeii cu ou batut, presaram branza telemea rasa, seminte de chimen, sare de mare si ii dam la copt in cuptorul preincalzit la foc iute pana devin aurii.


Ii scoaten din tava, ii lasam sa se raceasca si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

merg fooooarte bine cu bere rece! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu branzeturi, in si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MOKUSKA 1

13.07.2014, 21:31

alilianaa 1

13.07.2014, 22:26

numai buni de rontait..

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:22

Ii iubeeeesc...asa ca te rog trimite si la mine o portioara!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu chimen si parmezan