Covrigei cu sare

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2014 | 904 vizualizari

 

Reteta cu nr 2 in caietul meu, nu ia-m facut de mult ,si pe masa de Craciun pe linga alte bunatati sunt potriviti.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/4 l lapte
  • sare
  • 2 oua
  • 200 gr untura
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu sare:

350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara il intindem sub forma de patrat, punem peste aluatul cu untura, impaturim si intindem si repetam operatia de patru ori

Apoi intindem o foaie de 3-4 mm si cu forma de covrigi decupam. Apoi asezam covrigii in tavi tapetate cu hartie de copt, ungem covrigii cu ou batut cu sare si introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Cand sunt frumos rumeniti ii scoatem si repetam operatiunea de coacere pana terminam materia prima.

Sunt foarte buni, se prepara usor si ii recomand cu mare drag. Sa va fie de bine si de folos.

 

TIPS-URI

1

Cine-i doreste mai sarati poate adauga sare mai multa in aluat sau poate presara deasupra.

2

De asemenea se poate pune cascaval ras sau telemea, seminte de mac sau susan. Eu am ales varianta cu sare

3

Sunt foarte buni alaturi de un pahar cu vin sau bere

RETETA IN IMAGINI

Covrigei cu sare-0
Covrigei cu sare-1
Covrigei cu sare-2
Covrigei cu sare-3
Covrigei cu sare-4
Covrigei cu sare-5
Covrigei cu sare-6
Covrigei cu sare-7
Covrigei cu sare-8
Covrigei cu sare-9
Covrigei cu sare-10
Covrigei cu sare-11

COMENTARII (24)

Rocsi

Rocsi 1

21.12.2014, 21:26

Ce imi place sa rontai covrigei din astia

anca_rm

anca_rm 1

22.12.2014, 14:56

babi5

babi5 1

22.12.2014, 15:38

Mokuska,Rocsi, anca_rm multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!