Cozonac cu rahat (de post)

de oana_pisicutza16 in Mancaruri de post, 7 Apr 2012 | 4687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri zahar
  • Un plic de drojdie
  • Un plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • O cana de apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat (de post):

Intr-un vas adanc se pune faina si celelalte ingrediente, se framanta pana se obtine un aluat nelipicios

Se unge aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Se intind doua foi si se pune rahat peste ele, se ruleaza si se impletesc

Se aseaza in tava de cozonac si se mai lasa putin la dospit

Se unge cu apa cu zahar si se baga in cuptorul preincalzit

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste coaja (se lovte putin coaja si cand suna a gol e copt)

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu rahat (de post)-0
Cozonac cu rahat (de post)-1
Cozonac cu rahat (de post)-2
Cozonac cu rahat (de post)-3
Cozonac cu rahat (de post)-4
Cozonac cu rahat (de post)-5
Cozonac cu rahat (de post)-6
Cozonac cu rahat (de post)-7
Cozonac cu rahat (de post)-8
Cozonac cu rahat (de post)-9
Cozonac cu rahat (de post)-10
Cozonac cu rahat (de post)-11
Cozonac cu rahat (de post)-12
Cozonac cu rahat (de post)-13
Cozonac cu rahat (de post)-14
Cozonac cu rahat (de post)-15
Cozonac cu rahat (de post)-16

COMENTARII (28)

mamaieelena

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:28

frumos a iesit

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:33

multumesc elena

Adriana G

Adriana G 1

01.08.2012, 10:54

Este minunat!Am sa il incerc cu siguranta! Bun-bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!