Cozonac cu rahat,de post

de diaconta in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 1926 vizualizari

 

Am pregatit  această reţetă de cozonac şi pot să vă spun că a fost foarte aromat şi gustos,iar reţeta foarte simplă.
Dacă doriţi puteţi să folosiţi şi altă umplutură.
Profit de ocazie pentru a trimite o îmbrăţişare virtuală pentru Rocsy,o fată tare dragă mie,pe care o admir mult,un exemplu de voinţă,talent şi tenacitate.
 
Pe blogul ei  si aici,pe pagina ei de bucataraş veţi găsi reţete apetisante,explicate foarte frumos. 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte de soia
  • 100 ml suc de portocale
  • 7g drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • Vanilie
  • Coaja de potocala
  • 300 g rahat
  • Putin lapte de soia si miere pentru uns deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat,de post:

Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute.


Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.


Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa framânt.


Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.


La final am adaugat si uleiul.


Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si nelipicios.


L-am pus într-un vas, l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.


Am împartit aluatul în doua si am întins doua foi pe care am presarat rahat.


Le-am rulat si apoi le-am împletit.


Am asezat aluatul într-o tava de chec unsa cu unt si l-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.


Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.



La final l-am uns si cu putina miere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat,de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dantes 1

20.12.2015, 07:00

Bun!

Geanina87 1

20.12.2015, 08:26

Anett 1

20.12.2015, 23:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din legume, de post