Crap de Dunare la cuptor

de Sim0na in Crap / Caras, 17 Ian 2013 | 7269 vizualizari

 

Din nou ma dau mare cu o reteta pe care n-am facut-o singura.. Sau mai bine spus am fost doar "mana de lucru". Pestele asta l-am avut pe masa de Revelion, iar idee de pregatire ii apartine intru totul barbatului meu! Am mai comentat eu pe colo - pe colo, dar n-a fost chip! Asa ca.. eu am ramas la curatat, spalat, tocat legumele si adusul de condimente "la nas", iar el cu dirijatu`! Dar, pana la urma a iesit o bunatate!!!! Calitatea pozelor nu-i extraordinara, ptr ca nu ma gandeam c-o sa fac postare, dar se pare ca m-am inselat :)
Vor mai urma cateva retete pregatite de el... ca doar v-am zis ca in ultimul timp nu-mi e aminte de bucatarit :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de cca 1,5 kg
  • sare
  • piper alb
  • delikat
  • boia dulce
  • Umplutura:
  • 1 ceapa medie
  • 50 g unt
  • ½ morcov mic
  • 1 lingura otet de trandafir
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Garnitura:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 5 cartofi
  • 1 pastarnac
  • ½ telina
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap de Dunare la cuptor:

Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider.


Intr-o tava am pus legume cutarata, spalate si taiate in bucati potrivite, dupa cum urmeaza: 2 cepe, 2 morcovi marisori, 5 cartofi marisori, 1 pastarnac, o jumatate de telina, pe care le-am condimentat cu sare si piper, apoi le-am stropit cu putin ulei de masline si o cescuta de apa.


Dupa timpul acesta am scos pestele, l-am spalat bine in mai multe ape, apoi l-am pus in tava deasupra legumelor.


Am pregatit umplutura din: 50 g unt moale, o ceapa medie tocata marunt, o jumatate de morcov dat prin razatoarea mica, 1 lingurita de otet de trandafiri (sau alt tip de otet, doar sa fie putin mai parfumat), 4 linguri de ulei de masline, o mana de patrunjel tocat, 1 lingurita pasta de ardei iute si sucul de la o jumatate de lamaie. Cu aceasta pasta am umplut interiorul pestelui.


Am dat tava la cuptor, la foc mic, pentru cca 1 ora jumatate, intorcand o singura data pestele.


O bunatate a iesit!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap de Dunare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 12:54

Mânca-l-ar mama de ciortănel!

Lau 1

18.01.2013, 13:46

Rocsi 1

18.01.2013, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu legume