Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.

de dicarmencitta1957 in Crap / Caras, 20 Feb 2010 | 5061 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Pestele este favoritul familiei.De regula mancam pastrav,somon si crap.Pestele este foarte bun si pentru sanatate,doctora mea nutritionista mi-l recomanda cu mare incredere,doar o singura data pe saptamana.Eu una as manca la orice ora peste.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 4 bucatele de fileuri de crap.1 ceasca de vin(50 ml vin alb).1 ceasca de orez(200 gr).2 linguri de unt.100 gr dovleac razuit.Plante aromatice.optional sare,piper proaspat macinat(piper roz),vegeta fara sare(plafar bio),curry,tarhon uscat,menta uscata,rozmarin,tarhon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.:

Mod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf de curry,un praf de rozmarin si o mana de dovleac razuit(100 gr).Se stie ca la cantitatea de orez, se pune de 3 ori cantitatea de apa si il fierb pana infloreste orezul,doar atat cat sa mai ramana lichid,deoarece dupa ce l-am fiert inchid focul si pun capacul la craticioara si il mai las cateva minute asa acoperit.Separat punem intr-o forma de yena bucatile de file de crap,adaugam ceasca de vin(50ml vin alb),sare,piper proaspat macinat(piper roz),curry,un praf de tarhon uscat,rozmarin si bagam la cuptor pentru 25 sau 30 de minute.Pestele se face rapid,mai ales daca are si capac,este mai suculent si mai delicios.Daca tava de yena nu are capac putem folosi o folie alimentara de aluminiu.Dupa ce s-au pregatit ambele feluri,le vom pune pe un platou si vom servi,alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu orez si plante aromatice." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dicarmencitta1957 1

20.02.2010, 23:51

Azi am avut alt fel de mancare.Acestea sunt retete vechi de asta toamna.Acest crap a fost facut la cuptor,nu prajit.Mai fac si eu prajit poate odata sau de doua ori pe an,dar nu mai mult.Prajeala nu face bine.Va multumesc pentru comentarii,sunteti toate dragute.

liana_geicu 1

21.02.2010, 19:30

Chiar am niste peste in frigider si nu prea stiam cum sa il fac, mi-ai dat o idee foarte buna! Cred ca este delicios!

dicarmencitta1957 1

22.02.2010, 18:12

Asa este Liana,este foarte bun si noua ne plac garniturile cu plante aromatice.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!