Crema de zahar ars

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 7904 vizualizari

 

Pofteam la ea de mult si in sfarsit am reusit sa o fac. Nu trebuie sa va spun cat de buna este ca stiti.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele se pune la fiert.


Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu.


Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii.


Se lasa sa se raceasca.


Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul.


Se amesteca apoi cu laptele care a fost lasat sa se racoreasca.


Amestecul se toarna in cratita tapetata cu zahar ars si se introduce in cuptor la foc mediu.


Se lasa cam o ora pana se leaga si apare zaharul caramel.


Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3-4 ore.


Se rastoarna la rece.


Pentru ornat am topit 2 linguri de zahar si le-am turnat pe folie alimentara.


Dupa racire s-au desprins usor si le-am infipt in crema.


Se portioneaza si se pune pe farfurie cu sirop cu tot.


Se poate servi cu frisca.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

babi5 1

25.09.2013, 13:40

Buna tare

MotanLaOale 1

25.09.2013, 14:33

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:55

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars