Crema de zahar ars

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 7733 vizualizari

 

Pofteam la ea de mult si in sfarsit am reusit sa o fac. Nu trebuie sa va spun cat de buna este ca stiti.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele se pune la fiert.

Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu.

Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii.

Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul.

Se amesteca apoi cu laptele care a fost lasat sa se racoreasca.

Amestecul se toarna in cratita tapetata cu zahar ars si se introduce in cuptor la foc mediu.

Se lasa cam o ora pana se leaga si apare zaharul caramel.

Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3-4 ore.

Se rastoarna la rece.

Pentru ornat am topit 2 linguri de  zahar si le-am turnat pe folie alimentara.

Dupa racire s-au desprins usor si le-am infipt in crema.

Se portioneaza si se pune pe farfurie cu sirop cu tot.

Se poate servi cu frisca.

Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

babi5 1

25.09.2013, 13:40

Buna tare

MotanLaOale 1

25.09.2013, 14:33

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:55

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!