Crema de zahar ars

de Bunica in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 5435 vizualizari

 

Am pofta de ceva dulce.Ce e mai rapid decat "Crema de zahar ars"?O las sa se raceasca si apoi o pun la frigider,daca mai ramane;)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar tos
  • 800 ml. lapte
  • arome dupa gustul fiecaruia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

8 linguri de zahar le-am pus la caramelizat.Caramelul obtinut l-am repartizat in cele 4 forme si craticioara.Am uns pereti formelor cu zaharul ars.

Celelalte 8 linguri de zahar si 400 ml. lapte le-am pus la fiert,pana se topeste zaharul.

Am adaugat si celelalte 400 ml. lapte,pentru a se raci.

Cele 8 oua le-am amestecat cu telul si apoi am turnat laptele cu zaharul peste oua.

Am pus aromele si am repartizat amestecul in forme.

Le-am dat la cuptor pentru 40-45 de minute.

Se rastoarna pe farfurie cand s-a racit.

 

TIPS-URI

1

Formele le-am pus in tava patrata a agragazului in care am pus apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Creme Caramel