Crema de zahar ars

de nilgun in Prajituri, 21 Mai 2013 | 1544 vizualizari

 

Pentru ca aveam multe oua de la nasa mea...m-am gandit sa incerc si eu crema de zahar ars...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 2 LINGURI AMIDON ALIMENTAR
  • 1 esenta de vanilie
  • 10 linguri zahar plus inca 5
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Cele 10 oua se bat ca pentru omleta , se adauga si cele 10 linguri de zahar si se bat in continuare. Se toarna laptele, esenta de vanilie , AMIDONUL SI zaharul vanilat.. se amesteca toate aceste ingrediente cu un tel.


Cele 5 linguri de zahar le-am caramelizat intr-un vas separat , pentru ca am copt la vas de yena. Dupa ce se lasa la topit zaharul, se tapeteaza vasul de yena cu zaharul caramelizat si se toarna compozitia preparata anterior. Se da la cuptor, cam 80 de minute .


Pofta buna. Am facut si un blat din 3 oua, dar nu a mai avut loc in tava. Asa ca prezentarea mai tarziu dupa ce se raceste crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Geanina87 1

22.05.2013, 15:54

Place

nilgun 1

22.05.2013, 21:52

Multumesc

Ubulika 1

22.05.2013, 21:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!