Crema de zahar ars

de claudiaO in Prajituri, 27 Iun 2014 | 1343 vizualizari

 

Usoara, delicioasa si ne aminteste de copilarie!
Ati ghicit ! era vorba despre crema de zahar ars.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l lapte dulce
  • 15 oua
  • 400 gr zahar
  • esenta de vanile
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine.

Intre timp frecam ouale cu restul de zahar cateva minute, punem esenta de vanilie si coaja de laie si la final adaugam laptele. Amestecam usor ca sa se omogenizeze,apoi turnam compozitia in cratita cu caramel.

Dam la cuptor la foc potrivit pt cca 1 ora si jumate;cel mai bine faceti testul ci scobitoarea- daca iese curata si compozitia nu mai tremura, inseamna ca este coapta.

Lasam crema de zahar ars sa se raceasca bine, apoi o dam la frigider pana a doua zi.

Servim cu pofta simpla sau garnisita cu un mot de frisca.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3

COMENTARII (4)

Bunica

Bunica 1

27.06.2014, 18:50

Buna rau!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2014, 19:00

babi5

babi5 1

27.06.2014, 21:17

Un desert supet bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!