Crema de zahar ars

de claudiaO in Prajituri, 27 Iun 2014 | 1661 vizualizari

 

Usoara, delicioasa si ne aminteste de copilarie!
Ati ghicit ! era vorba despre crema de zahar ars.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l lapte dulce
  • 15 oua
  • 400 gr zahar
  • esenta de vanile
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine.


Intre timp frecam ouale cu restul de zahar cateva minute, punem esenta de vanilie si coaja de laie si la final adaugam laptele. Amestecam usor ca sa se omogenizeze,apoi turnam compozitia in cratita cu caramel.


Dam la cuptor la foc potrivit pt cca 1 ora si jumate;cel mai bine faceti testul ci scobitoarea- daca iese curata si compozitia nu mai tremura, inseamna ca este coapta.


Lasam crema de zahar ars sa se raceasca bine, apoi o dam la frigider pana a doua zi.


Servim cu pofta simpla sau garnisita cu un mot de frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Bunica 1

27.06.2014, 18:50

Buna rau!

Andreea Caroline 1

27.06.2014, 19:00

babi5 1

27.06.2014, 21:17

Un desert supet bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars