Crema de zahar ars cu arahide si ciocolata

de FlaviaD in Dulciuri, 23 Iul 2013 | 1025 vizualizari

 

De ce am ales sa pun arahide si ciocolata? Fiindca imi doream o crema de zahar ars, insa voiam ceva nou si mult altfel fata de reteta clasica. Ce a iesit intrece orice asteptari, iar gustul nu se compara cu nimic din ce am incercat pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • -10 oua
  • -1 litru de lapte
  • -1 cana zahar brut pentru caramel
  • -7-8 linguri de zahar brut pentru compozitie
  • -esenta de vanilie si de cafea
  • -arahide
  • -stafide
  • -ciocolata amara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu arahide si ciocolata:

Mai intai am topit niste zahar brut pe foc pana ce s-a facut caramel si l-am intins intr-un vas de yena.



Dupa varianta clasica am batut spuma ouale, am adaugat esenta de vanilie si de cafea si zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, am adaugat si laptele, iar cand s-a omogenizat, am turnat turnat totul intr-un vasul de yena. Acum ne mai urmand varianta clasica, am turnat statifide si arahide in compozitie.


Am dat totul la cuptor cam 20 de minute, dupa care am scos tava si am amestecat cu o lingura in compozitie, pana ce s-a omogenizat partea de pe margini si de la suprafata care deja era facuta cu partea din interior care inca nu era coapta. Am mai lasat la cuptor inca cam 15 minute – n-am mai mentinonat ca am copt la treapta a 2-a, iar cuptorul fusese preincalzit.


Cand am scos tava din cuptor, crema era toata rumenita, mirosea al nabii de bine si avea o tenta aurie de-ti lasa gura apa. Repede, ca sa nu apuce sa se raceasca, am ras pe deasupra niste ciocolata amara.


Nu va mai vorbesc despre gust, sunt convinsa ca-l veti afla singuri. Insa ce va pot spune este ca ce a iesit este mai mult decat crema de zahar ars, mai degraba e o prajitura exceptionala si ca aspect si ca savoare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu arahide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

laura_n 1

23.07.2013, 10:22

cred ca e faina combinatia

FlaviaD 1

23.07.2013, 14:24

Mie imi place tare mult ciocolata, in combinatie cu caramelul si arahidele, pe mine m-a dat pe spate

Rocsi 1

23.07.2013, 14:42

Mmm cu arahide..Suna bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Budinca Abade de Priscos