Creme Caramel

de dentistutza in Dulciuri, 30 Aug 2010 | 39634 vizualizari

 

O crema de zahar ars cu o textura matasoasa care se prelinge pe gat...mmm...un deliciu care te face sa uiti de colesterol sau de silueta.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte 3.5%
  • 8 oua
  • 200 gr. zahar pt sos
  • 75 ml. apa
  • 180 gr.zahar pt. crema
  • 1 lingurita de faina
  • baton de vanilie
  •  1/4 lingurita cardamom ( Hel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Intr-o craticioara punem apa si apoi turnam zaharul pt. sos in centru ca sa nu atinga peretii vasului. La foc moderat se lasa sa se caramelizeze fara a amesteca. Este bine sa supraveghem aceasta etapa ca zaharul sa nu se arda peste masura caci poate deveni amar. Trebuie sa capete o culoare caramizie intensa. Se ia de pe foc si se toarna intr-o forma si lucrand rapid rasucim forma pt. a tapeta putin si peretii cu caramel.


Ouale se amesteca bine cu zaharul si lingurita de faina. Laptele se pune la fiert cu batonul de vanilie despicat si curatat de seminte si cardamomul. Cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna peste ouale cu zahar amestecand cu un tel. Se toarna peste caramelul di forma cu ajutorul unei site fine.


Forma se pune pe o tava din metal cu apa fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute in functie de cuptor.


E gata atunci cand marginile sunt bine inchegate si mai exista doar o zona centrala care este moale.


Se lasa la racit complet si doar cand este rece se scoate pe un platou adanc,prin rasturnare.


Se serveste rece, cu sos si cui ii place cu frisca pe deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dentistutza 1

01.09.2010, 08:17

mersi

vanilla 1

28.09.2010, 12:51

SUPER ARATA!!! MA INSCRIU SI EU LA DEGUSTARE!

ryta 1

28.04.2014, 20:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars