Cremsnit cu zmeura

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 6 Feb 2012 | 6959 vizualizari

 

De ce cu zmeura?! Pentru ca acum 2 saptamani am vazut la Lucia un cremsnit tare frumusel roz, eiiii mintea mea deja a zburat la zmeura din congelator, imi place tare mult adaptarea retelor, unde se poate adapta bineinteles.
Reteta cremei am luat-o de la Andreea care face niste prajituri de-ti vine sa te infigi in calculator, doar ca am adaptat-o la gustul meu.
Multumesc dragele mele, fara voi n-ar fi iesit un asa cremsnit, de care te lingi pe degete :D
Asadar acestea fiind spuse sa trecem la reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru cremsnit 400 g
  • pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • vanilie pastaie sau esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zmeura ( congelata )
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic intaritor frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu zmeura:

Punem laptele la incalzit.

Mixam ouale cu zaharul pana ce devine spuma, adaugam apoi amidonul si vanilia din care se pun doar semintele, omogenizam, dupa care adaugam laptele caldut, turnand in fir subtire. Compozitia rezultata o turnam in oala in care am incalzit laptele si punem la foc mic, amestecand continuu cu telul, pentru a nu se prinde si a nu se forma cocoloase, pana cand prinde consistenta unei budinci.

Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, adica se hidrateaza in 100 ml apa rece, timp de 1o minute, dupa care se pune la baine-marine pana cand nu se mai vede nici un cristal. Turnam gelatina peste crema si omogenizam. Punem o folie peste oala, pentru a nu se forma pojchita deasupra si dam la rece.

Pasam zmeura cu furculita si o amestecam cu cele 3 linguri de zahar. Mixam frisca lichida foarte bine, peste care vom pune zmeura pasata si omogenizam, la sfarsit adaugam si intaritorul de frisca si mai mixam 2-3 minute. Dam la rece pana cand se raceste si crema.

In crema racita bine se adauga spuma de zmeura. Omogenizam compozitia amestecamd cu o lingura de lemn.

Asamblarea:

Peste prima foaie de cremsnit punem toata crea, nivelam usor, iar peste crema vom pune cealalta foaie ( pe care v-o recomand s-o taiati in patratele sau dreptunghiuri, pentru a fi mai usor de taiat, eu am uitat sa fac asta, nu am avut mari probleme, insa e mult mai usor daca le taiati de la inceput).

Dam prajitura la rece 3-4 ore sau o puteti lasa chiar peste noapte daca aveti rabdare. Se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit