Creveti cu ciuperci si smantana

de Catalina L in Fructe de mare, 30 Mar 2018 | 1814 vizualizari

 

O reteta gustoasa si rapida de facut.
Sosul cu cidru, smantana si ciuperci este tipic din regiunea Normandia - Franta.
Cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/creveti-cu-ciuperci-si-smantana.html
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de creveti cruzi (sau cumparati gata fierti de la pescarie )
  • 400 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 1 ceapa alba
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml de smantana
  • 50 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml de cidru normand
  • sare, piper
  • paprika
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu ciuperci si smantana:


Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.


Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul .


Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati.


Varsati cidrul treptat, continuati sa amestecati si incorporati apoi smantana.


Puneti sare, piper adaugati ciupercile si gatiti la foc mic cateva minute.


Curatati crevetii si reveniti-i rapid intr-un pic de unt.


Puneti sare, piper si paprika.


Incorporati crevetii in sosul cu ciuperci si gatiti impreuna 2-3 minute.


Serviti cu orez natur sau paste.


Este delicios.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

miki_a 1

02.04.2018, 04:08

Buni!

elucubratiiculinare 1

02.04.2018, 17:28

mihaelar63 1

06.04.2018, 23:47

Buna reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Ebichiri - Creveti cu sos iute si usturoi