Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare

de nico15 in Fructe de mare, 2 Iul 2012 | 4778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti Black Tiger
  • 150 g de orez tricolor
  • 10 g de curcuma
  • 50 ml smantana lichida
  • 150 ml vin alb
  • 150 g de ceapa
  • 50 g de telina
  • 5-10 g de usturoi
  • 120 g de unt
  • 150 g de Mazare
  • 100 g de Morcov
  • sare, piper
  • 150 ml de ulei de masline
  • cateva frunze de salata Lollo rosa si lollo Bianca
  • 100 g de parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare:

Se curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline si se lasa sa fiarba.

Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt si adaugam si ulei de masline, dupa ce acestea s-au topit adaugam 50 de g de ceapa si doi catei de usturoi feliati foarte fin.

Cand acestea au prins o culoare aurie se adauga crevetii si lasam sa se soteze pentru inceput pe prima fata dupa care ii vom intoarce si pe cealalta parte. Dupa ce au prins culoarea corespunzatoare adaugam putin vin alb si lasam sa se imbine aromele de ceapa, usturoi si vin, dupa care luam de pe foc si ne vom apuca de risotto.

In alta tigaie separat adaugam unt si ulei in tigaie, adaugam ceapa taiata brunoise si morcovul ras pe razatoarea mica si lasam sa se soteze, cand consideram ca legumele sunt gata adaugam peste orezul si amestecam. Dupa ce orezul devine lucios adaugam vinul sare si piper si lasam sa se evapore alcoolul, continuand gatirea lui. Dupa evaporarea alcoolui incepem sa adaugam stocul, pentru inceput un polonic, iar dupa ce acesta se evapora mai adaugam o proportie corecta ar fi 1la 3 si lasam sa intre lichidul in orez.

Dupa ce am pus cantitatea optima pentru risotto-ul nostru adaugam salata care a fost taiat foarte subtire si  smantana lichida, pentru ca preparatul nostru sa devina cat mai cremos. La final adaugam parmezan si mai lasam 2 minute, dupa care luam de pe foc.

Adaugam 2-3 cubulete de unt(15 g maxim) dupa ce am stins focul la risotto pentru a preveni formarea de pojghita deasupra.

Mazarea congelata si ea a fost pusa la fiert iar cand este gata se va scurge de zeama si se va pune in blender, tot aici vom pune ceapa si usturoiul in care am sotat crevetii si 2-3 linguri din stoc(supa de creveti si legume) si blendam, adaugam putin ulei de masline saram si piperam, daca doriti sosul mai zemos puteti sa adaugati mai mult stoc.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:19

Ce harnicutza ai fost zilele astea

Sim0na 1

03.07.2012, 23:36

Foarte fain arata

nico15 1

06.07.2012, 18:04

Mai Simo, italianca inca nu sunt, hahaha, am incercat ceva mai usor si cum am vazut ca este "fitza: si :trendul" spre creveti am zis de ce nu, ca doar la Masterchef numai de asta am auzit asa ca am facut aceasta reteta. Miha asa este nu prea am avut timp si acum am intrat si am atasat mai multe dar si asa tot mai am sper in week-end sa rezolv atasarea retetelor atat pe bucataras cat si pe www.reteteleluisupernico.blogspot.com, necesita cam mult timp si aici sunt cam deficitara.
Pupicei dragelor.
Nico

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si autentica de orez cu creveti, legume si usturoi