Crochete de cartofi cu ciuperci

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2011 | 9498 vizualizari

 

vroiam sa postez daor reteta de crochete dar pozele sunt cu tot cu friptura, asa ca am sa adaug si carnita la ingrediente...
aceasta reteta de crochete am vazut-o zilele trecute la un post tv si mi-a placut ideea...am facut ulterior si cu carne tocata, dar nu m-au incantata asa mult ca si cu ciuperci...eu le-am papat goale...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai mari
  • 2 oua
  • o ceapa
  • 150 g ciuperci proaspete sau conservate
  • sare, piper, patrunjel, 3 lg de ulei de masline
  • ( reteta originala prevede si o mana de nuci maruntite...eu nu am pus, mi-a fost teama de gust, sincer....)
  • pesmet
  • + ulei de arahide sau de porumb pt prajit crochetele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de cartofi cu ciuperci:

Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se sareaza putin, se pune patrunjel verde tocat si se dau la racit.

Peste cartofii razuiti se adauga ouale ( si nucile, cine are curaj....), putina sare si piper si se framanta foarte bine. Se ia 1 lingura de compozitie si se aplatizeaza bine in palma, la mijloc se pune 1 lingurita din compozitia de ciuperci si se acopera apoi bine ciupercile. I se da o forma aproximativ dreptunghiulara si se dau apoi prin pesmet si se dau la copt in ulei incins, intorcandu-se bine pe toate partile pana se rumenesc frumos.

Se servesc alaturi de friptura, eu am ales  de data aceasta pe cea de curcan, facuta doar sub capac, cu sare, piper, telina si usturoi. Merg insa foarte bine si simple. Sunt bune calde.

TIPS-URI

1

crochetele cand se formeaza sunt destul de lipicioase si greu de manevrat, va sfatuiesc sa folositi ulei cu care sa va ungeti mereu mainile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de cartofi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ubulika 1

20.11.2011, 10:54

auuauauuuuuuuu

mihaelar63 1

20.11.2011, 16:07

Inedita reteta Felicitari

adasev12 1

20.11.2011, 23:10

ubulika...
mihaela, am vazut-o si eu la tv...si mi s-a parut interesanta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crochete din cartofi si piept de pui