Csalamadé sau amestec de murături feliate

de Panacris in Conserve, 20 Oct 2013 | 7405 vizualizari

 

Ei, am revenit cu o nouă variantă a acestei salate minunate pentru iarnă. Eu îi spun salata leneșilor ;) Leneșii fiind cei care o consumă, deoarece numai sunt nevoiți să mărunțească legumele :d

 

INGREDIENTE

  • gogonele curățate și feliate 2000 g,
  • castraveți curățați și feliați 2000 g,
  • conopidă curățată și mărunțită 2000 g,
  • gogoșari curățați și feliați 1000 g,
  • ardei kapia curățați și feliați 1000 g,
  • morcovi curățați și feliați 1000 g,
  • ceapă galbenă curățată și feliată 1000 g,
  • hrean 2 bucăți,
  • sare neiodată 3 linguri,
  • oțet din vin 1000 ml,
  • apă plată 2000 ml,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • mixt de condimente pentru murături de la Fuchs 3 pachete ( semințe de muștar, semințe de mărar, piper , coriandru, boabe de ienupăr, cuișoare, foi de dafin, chili, ienibahar).
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csalamadé sau amestec de murături feliate:

Legumele curățate de coajă cotoare și semințe se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;)  se amestecă într-un vas încăpător;) eu m-am folosit de un butoi pentru murături, inițial am zis că sunt prea puține ingredeinte, dar când aduni 2+2+2... ajungi la 10000 de grame :)) Între timp se pune la fiert oțetul cu apa, sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul. Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestcă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, larece, până a doua zi. Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas. Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat. Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Csalamadé sau amestec de murături feliate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in saramura