Cuburi de patrunjel

de Sylvia in Conserve, 17 Iun 2010 | 3762 vizualizari

 

Astazi va prezint ceva din sfera ingredientelor, m-am obisnuit de ceva vreme sa imi fac si condimentele de casa, am mereu seminte aromate pe care le combin, ghivele cu toate plantele aromate pe care le gasesc ( si trebuie sa va spun ca nu se compara un fir de rozmarin sau salvie verde cu nimic din ce se gaseste in comert ) . Pentru ca raman uneori “in pana” de verdeata va prezint varianta mea de depanare.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o legatura buna de patrunjel ( eu il iau mereu de la piata daca reusesc, ca sa fie mai aromat) ,
  • o lingura de sare,
  • putina apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de patrunjel:

Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul ales si il amestecam in apa pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul verde intens am vazut secretul la tv la o emisiune culinara) . Dupa aceea il stoarcem din nou, il condimentam cu sare si il maruntim cu blenderul( se poate toca si cu cutitul ).


Adaugam apoi putina pa cat sa il faca putin fluid si il turnam in forme de cuburi de gheata .


Dam la congelator pentru 30 minute si gata, avem cuburile de verdeata. Avantajul este ca se pastreza mult mai usor, se dozeaza foarte bine in mancare si e gata maruntit. Puteti sa faceti pe aceasta reteta cu orice verdeata sau supe concentrate. O sa mai vin cu retete de cuburi de condimente.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ina 1

20.06.2010, 13:51

interesanta idee, Sylvia ! Eu imi pastrez verdeturile congelate direct in pungi, mai ales leustean si marar ...ca patrunjel verde am toata iarna in gradina... nu ingheatza

mihaelar63 1

02.07.2010, 23:15

adinaciosescu 1

07.07.2010, 23:10

la favoriteeee te mai astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna