Cuiburi de viespi

de MIUTA in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 galbenusuri
  • 230 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • SIROP
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • o esenta de vanilie Dr.Oetker
  • PT.UNS CUIBURILE
  • un galbenus
  • 3 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

Se cerne faina intr-un lighean.

Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si lasam maiaua 20 minute la dospit.

Intre timp amestecam 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar si un praf de sare.

Dupa ca maiaua a dospit ne apucam de framantat.Turnam galbenusurile peste maia si framantam foarte bine aluatul.Daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut.La mine nu a fost nevoie.Se framanta foarte bine cca 10 minute.La sfarsit se adauga 3-4 linguri de ulei infierbantat si se framanta inca 5 minute.Se pune aluatul la crescut cca 40-50 minute.

Amestecam untul cu zaharul pudra.

Pregatim siropul amestecand laptele,zaharul si esenta de vanilie.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba.

Cand aluatul a dospit se imparte in doua parti egale.

Se intinde fiecare parte in foi dreptunghiulare,se unge cu untul amestecat cu zahar si se ruleaza.Se taie rulouri de cca 3 cm si se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa la crescut 15 minute si se ung cu galbenus amestecat cu lapte doar inainte de a fi pusi la cuptor.Se lasa la cuptor 30 minute la 180 C.

Dupa 30 minute se scoate tava si se insiropeaza cu o lingura fiecare cuib.Se toarna cu lingura peste fiecare cuib in parte.

Se baga tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Sunt deliciosi!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi cu stafide si nuca