Cuiburi de viespi

de Criss in Prajituri, 8 Noi 2015 | 7700 vizualizari

 

Aceste cuiburi de viespi pufoase, vanilate si insiropate, poate putin cam prea insiropate sunt ideale pentru a va indulci orice moment al zilei. Se fac destul de repede (cu ajutorul nepretuit al masinii de paine) si se mananca si mai repede.
Sigur ca puteti framanta aluatul si cu mana, insa eu de cand am masina de paine (+ bebelusa :D) am renuntat sa mai framant cu mana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -550 g faina
  • -100 g zahar
  • -3 galbenusuri -
  • 200 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -50 g unt
  • -3 linguri ulei
  • -1 plic drojdie uscata
  • Crema:
  • -200 g unt moale
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • Sirop:
  • -100 ml lapte
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba.  Intre timp, se prepara crema, amestecand untul moale cu zaharul si vanilia.  Aluatul crescut se intinde pe planseta infainata intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate cm grosime. Crema de unt se intinde peste foaia, se ruleaza si se taie in rulouri cam de doua degete grosime.

Mie mi-au iesit 12 bucati. Rulourile se pun intr-o tava pe hartie de copt la distanta de aproximativ 1 cm intre ele pentru ca vor mai creste in timpul coacerii. Tava astfel pregatita se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa 30 minute sa creasca, apoi se pune in cuptor pentru 30 minute, dupa care se scot si se insiropeaza cu siropul din lapte, zahar, vanilie. (Se pun cam 2 linguri de sirop pe fiecare rulou.)

Se introduce tava in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Sunt delicioase, insiropate si usor caramelizate in partea de jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cuiburi de viespi