Cum se face untul de casa

de -Miti- in Mancare copii, 5 Apr 2011 | 14264 vizualizari

 

Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert.Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca,am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga. Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca.
Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama,dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa. De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml.
Am folosit un stick blender la care am atasat telul.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml de caimac sau smantana dulce
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face untul de casa:

Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender.


Incepe sa bati untul.


Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert.


Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa".


Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt.


Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas,sa o faceti ca se acreste.


A doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid.


Incercati si nu o sa va para rau!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face untul de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

-Miti- 1

07.04.2011, 10:33

multumesc Ioana . La noi nu se gaseste smantana la tarani,chiar numai lapte vand si poate niste branza si eu fierb laptele ca e nepasteurizat si mai am si copii mici. Buna ideea cu spalatul,prima oara mi-a ramas putina zeama si s-a acrit.

-Miti- 1

07.04.2011, 10:34

a facut o prietena la blender si a iesit

Anett 1

22.12.2014, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu lapte condensat