Cupe cu spuma de cocos si cirese

de alba_zori in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 3609 vizualizari

 

O spuma minunat de buna,para e o inghetata,este omogena si fara bucati de cocos rase grosolan in ea,stati linistiti am facut cocosul ras din spuma ca faina atat de fina cu robotul ca sa se simta doar gustul ei decios..si mai ales daca se odihneste la frigider macar 20 minute este extraordinar de buna,serios vorbesc,nu stiu daca ma credeti dar cocosul la cine place poate ca ma crede,e super bun,deci merita incercat.Este foarte rapid de preparat si o delicatesa la masa,mie imi place la nebunie,va pup dulce pe toate bucatarasele harnice!

 

INGREDIENTE

  • Pentru spuma de cocos
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 gr zahar
  • 300 gr cocos ras si mixat foarte fin cu robotul
  • 6 gr foi de gelatina
  • un cocos proaspat si laptele lui
  • o sticluta de aroma de rom
  • cacao pentru pudrat
  • cirese pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu spuma de cocos si cirese:

O reteta foarte simpla si extraordinar de buna,parca ai manca un bounty..deci sa explic in cateva cuvinte cum l-am facut.

Primul pas a fost sa dau prin robot cocosul ras ca sa devina ca o faina.L-am lasat intr-un bol.

Am pus cele 5 albusuri pe baie de aburi cu zaharul si cu un praf de sare si am amestecat pana a facut putina spuma incalzindu-se pana in 40 de grade,adica pana se incalzeste putin,se simte cu degetul ca e cald,nu trebuie sa faca prea multa spuma,asta ca sa fie ouale pasteurizate,sunt mai sanatoase si fara riscuri de vreun fel va garantez.

Am pus apoi ouale intr-un bol mai marisor si am batut cu mixerul pana s-a facut spuma lucioasa si care scrie.Am adaugat faina de cocos amestecand de jos in sus pana la incorporare.Am lasat la frigider bolul pana am pregatit restul.

Am pus foile de gelatina intr-un vas de iena cu apa foarte rece una cate una si am lasat la umflat cam 10 minute,dupa care le-am stors bine in mana.

Am spart cocosul si scos lapele din el,l-am pus intr-o craticioara cu foile de gelatina stoarse si incalzind putin ca sa se dizolve.a devenit ca un sirop.

Am adaugat acest sirop la inca putin lapte de cocos si apoi cu toata compozitia de albusuri si cocos invartind de jos in sus.

Aceasta compozitie am pus-o in cupe impartind dozajul cat de cat egal,apoi am pudrat cu putin cacao amara,am ras cu o razatoare mica niste ciufuri de cocos proaspat deasupra,apoi am spalat niste cirese,le-am sters de apa si le-am aranjat in cerc la bordurile cupelor.

Le-am lasat la frigider putin ca sa se intareasca mai bine gelatina si..astfel cocosul este mai delicios,racoritor,ca un bounty..serios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu spuma de cocos si cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coupe Jacques pentru 5 persoane