Curcan bucati cu legume la cuptor

de Sylvia in Curcan, 12 Feb 2010 | 6959 vizualizari

 

Este o mancare usor de realizat si foarte gustoasa, adesea gatesc la cuptor cand sunt in lipsa de timp pentru ca ne permite sa facem si altceva intre timp.

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 portii de 8 bucati de curcan ( eu am pus pulpa si bucati de piept taiate cam la 100-150 grame bucata) 
  • 8 cartofi intregi,
  • 4 -5 ciuperci champinion mari, 
  • 2 fire de  ceapa verde taiata rondele mici,
  • o jumatate de ardei rosu
  • o bucata de telina date pe razatoarea de cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 100 ml ulei de masline,
  • o lingura de rozmarin cu salvie maruntite ( eu am pus congelate ca asa aveam, puteti sa puneti si uscate) ,
  • o lingurita amestec de legume la borcan au legume deshidratate.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan bucati cu legume la cuptor:

Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta.  Punem peste ele ceapa verde maruntita si  ardeiul si telina date pe razatoare. Facem intr-un bol separat un sos din  100 ml ulei, sare, piper, boia, amestecul de legume, verdeturile tocate si 50 ml de apa. Turnam compozitia peste legume si sunt gata pentru pus la cuptor.

Se pun la cuptorul preincazit la 230 de grade si le lasam cu capac  pentru 45 de minute si apoi scoatem capacul si mai lasam  15-20 minute sa se rumeneasca putin si sa scada apa.  Daca faceti in vas de yena puteti sa lasati putin mai mult, vasul roman are si calitatea de a prepara  mai repede mancarea din cauza aburilor .   Se serveste fierbinte cu paine de casa si muraturi, eu pus langa ea de aceasta data picarella ( salata aceea picanta cu adrei rosu, ceapa si ardei iute).

 

RETETA IN IMAGINI

Curcan bucati cu legume la cuptor-0
Curcan bucati cu legume la cuptor-1
Curcan bucati cu legume la cuptor-2

COMENTARII (16)

Sylvia

Sylvia 1

13.02.2010, 12:24

Mihaela au aici fracezii niste fripturi in sange ca mi se face parul maciuca si cand le vad in reviste de asta zic oricanc mai bine o portie " patrunsa bine "

Sylvia

Sylvia 1

13.02.2010, 12:25

Ionix dau la schimb cu ceva bun de la tine

ionix

ionix 1

13.02.2010, 13:09

de la mine mai rar vezi ceva bun dar la tine saliveeeeeeeeeeez mereeeeeeeeeeeeeu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!