Curcan bucati cu legume la cuptor

de Sylvia in Curcan, 12 Feb 2010 | 7184 vizualizari

 

Este o mancare usor de realizat si foarte gustoasa, adesea gatesc la cuptor cand sunt in lipsa de timp pentru ca ne permite sa facem si altceva intre timp.

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 portii de 8 bucati de curcan ( eu am pus pulpa si bucati de piept taiate cam la 100-150 grame bucata) 
  • 8 cartofi intregi,
  • 4 -5 ciuperci champinion mari, 
  • 2 fire de  ceapa verde taiata rondele mici,
  • o jumatate de ardei rosu
  • o bucata de telina date pe razatoarea de cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 100 ml ulei de masline,
  • o lingura de rozmarin cu salvie maruntite ( eu am pus congelate ca asa aveam, puteti sa puneti si uscate) ,
  • o lingurita amestec de legume la borcan au legume deshidratate.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan bucati cu legume la cuptor:

Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta. Punem peste ele ceapa verde maruntita si ardeiul si telina date pe razatoare. Facem intr-un bol separat un sos din 100 ml ulei, sare, piper, boia, amestecul de legume, verdeturile tocate si 50 ml de apa. Turnam compozitia peste legume si sunt gata pentru pus la cuptor.


Se pun la cuptorul preincazit la 230 de grade si le lasam cu capac pentru 45 de minute si apoi scoatem capacul si mai lasam 15-20 minute sa se rumeneasca putin si sa scada apa. Daca faceti in vas de yena puteti sa lasati putin mai mult, vasul roman are si calitatea de a prepara mai repede mancarea din cauza aburilor . Se serveste fierbinte cu paine de casa si muraturi, eu pus langa ea de aceasta data picarella ( salata aceea picanta cu adrei rosu, ceapa si ardei iute).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan bucati cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sylvia 1

13.02.2010, 12:24

Mihaela au aici fracezii niste fripturi in sange ca mi se face parul maciuca si cand le vad in reviste de asta zic oricanc mai bine o portie " patrunsa bine "

Sylvia 1

13.02.2010, 12:25

Ionix dau la schimb cu ceva bun de la tine

ionix 1

13.02.2010, 13:09

de la mine mai rar vezi ceva bun dar la tine saliveeeeeeeeeeez mereeeeeeeeeeeeeu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan