Desert baigli

de anca_rm in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 276 vizualizari

 

Acest cozonac ne place tare mult. Are multa umplutura si e foarte gustos. Eu am facut 4 cozonaci, deci am dublat cantitatile. 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina sau unt 82%grasime
  • 500 gr faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 70 gr zahar pudra
  • 10 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie bio
  • putina sare (1 varf cutit)
  • 1plic vanilie
  • Umplutura :
  • 100 ml lapte
  • 250 gr nuca macinata
  • 70 gr zahar
  • 70 gr stafide
  • 100 ml lapte
  • 250 gr mac macinat
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita extras vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli:

In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.


Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos.


Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut si o adaugam peste faina.


Adaugam galbenusurile, zaharul pudra, coaja de lamaie si putina sare.


Incepem sa framantam, adaugand treptat restul de lapte.


Cand avem un aluat compact, il scoatem din bol pe masa de lucru pe care am presarat faina si framantam pentru 3-4 minute.


Acoperim aluatul cu o folie de plastic si il punem la frigider pentru 30-40 minute.


Cat timp sta aluatul la frigider, pregatim umpluturile.


Intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si stafidele pe foc. Amestecam pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba. Turnam laptele cald peste nuca macinata si omogenizam.


Procedam la fel si cu umplutura de mac.


Scoatem aluatul din frigider si il impartim in jumate. O jumate o lasam pe blatul de lucru, iar pe cealalta, o invelim din nou in folie de plastic si o punem la frigider.


Aluatul ramas il modelam putin si incepem sa il intindem (fara a mai pune faina pe blat, daca se poate ) intr-o foaie cat mai subtire.


Pe aluat, intindem nuca cat mai uniform si incepem sa formam cozonacul. Luam marginile si le punem peste umplutura si apoi rulam cu grija, cat mai strans. Cand ajungem aproape de capat, ungem marginea cu putin albus de ou batut, pentru a se lipi marginea de aluat. Rulam pana la capat.


Asezam cozonacul in tava, il acoprim cu folie de plastic si il punem la frigider.


Scoatem jumatea de aluat ramasa si procedam la fel.


Cand sunt gata amandoi, ii ungem cu galbenus de ou si ii punem la copt, in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.


Pentru a se pastra proaspeti, dupa ce s-au racit, se invelesc in folie de plastic.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

25.05.2017, 19:44

Eu imi aleg doua felii cu nuca!

alilianaa 1

25.05.2017, 22:53

dantes 1

26.05.2017, 17:29

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina