Desert biscuiti Urechile lui Aman

de Catalina L in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 554 vizualizari

 

Astazi, in calendarul evreiesc, este sarbatoarea de Purim. Sărbătoarea evreiască Purim reprezintă un moment foarte aşteptat şi cu totul aparte, datorită tradiţiilor şi obiceiurilor specifice acestor zile de veselie. Purimul este o sărbătoare în care primează bucuria comuniunii cu cei dragi, precum şi simţul de solidaritate socială cu cei aflaţi în nevoi. Fiecare familie împodobeşte cunoscutele „coşuri de Purim“, în care se pun alimente şi diferite cadouri şi pe care le împarte fie cunoscuţilor, fie celor săraci. Tot acum, copiii primesc daruri băneşti din partea părinţilor, aşa numiţii „bani de Purim“. De asemenea, există bucate tradiţionale care se prepară numai cu prilejul acestei sărbători. O delicatesă obişnuită pentru Purim este Humentaschen (cunoscută sub numele de urechile sau buzunarele lui Aman). Aceste prăjiturele tringhiulare umplute cu gem sau cu seminţe de mac, miere şi nuci, trebuie să reprezinte pălăria cu trei colţuri a lui Aman. sursa: http://ziarullumina.ro  
Pentru umplutura, am utilizat o dulceata de lux Mincemeat primita cadou de la o buna prietena de-a mea.
Este excelenta pentru acest tip de biscuiti caci contine fructe uscate: stafide, smochine, merisoare, caise, migdale, alune etc si este in acelasi tip foarte parfumata cu rom sau coniac, scortisoara etc.
Ca sa va faceti o idee aveti aici o reteta gasita pe internet
Bineinteles puteti utiliza orice alta dulceata sau gem :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/biscuiti-urechile-lui-aman.html
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 125 g de unt taiat bucatele
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt
  • migdale feliate
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Urechile lui Aman:

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.


Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.


Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.


Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.


Scoateti aluatul si-l l intindeti pe un plan farinat.


Taiati cercuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.


Puneti in centru umplutura dorita si inchideti aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse.


Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt.


Puneti migdale feliate in mijloc, daca doriti si dati la cuptorul incalzit la 180°C, timp de 15-20 de minute.


Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar.


Sunt nemaipomeniti, va asigur ! Au plecat atat de repede, incat m-am decis sa refac :) Cu dulceata de zmeura de data aceasta.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Urechile lui Aman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

12.03.2017, 22:34

Ia uite ce minunatii!

dantes 1

13.03.2017, 16:38

Super!

oanapl 1

14.03.2017, 16:00

Deliciosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara