Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece.
Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!
Crema
Prepararea e mai mult decat simpla.
Am inceput cu crema.
Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.
Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.
Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat, apoi am lasat la racit.
Intre timp, am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit (cele 150 g).
Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.
Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.
Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa.
Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade C, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce Bougatsa s-a rumenit frumos.
Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult