Desert Briosa Leopard

de Catalina L in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 667 vizualizari

 

O reteta pe care vroiam s-o fac de ceva vreme.
Este o briosa simpla, nu prea dulce.
Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar in compozitie.
Noutatea ei este amidonul de porumb. Am obiceiul sa-l folosesc dar este o premiera pentru mine in retetele de briosa.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/briosa-leopard.html

 

INGREDIENTE

  • 25 gr de amidon de porumb- Maizena
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 70 gr de zahar
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 375 gr de farina

Pantru aluatul maron deschis:

  • 5 gr de pudra de cacao

Pentru aluatul maron inchis :

  • 15 gr de pudra de cacao

Pentru topping:

  • – 90 gr de cicolata neagra
  • – 30 ml de lapte
  • – fistic sau alune maruntite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Briosa Leopard:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul .


Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.



Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa.


Luati de pe foc, adaugati untul amestecati si lasati sa se raceasca.


Puneti intr-un castron sau in bolul robotului.




Adaugati faina, zaharul si drojdia. Se framanta timp de 10 minute.


Se-mparte aluatul in 2 iar apoi o jumatate se-mparte din nou in 2.


Incorporam cacaoa in cele 2 sferturi de aluat. Framantam bine pentru a o incorpora uniform (o putem dilua intr-un pic de lapte caldut).


Acoperim cele 3 bule de aluat si lasam sa creasca 2 ore.


Se degazează aluatul .


Făinăm suprafața de lucru și-mpartim in 7 bile fiecare bucata de aluat.


Bilele maro deschis se ruleaza intre palme, pana devin niste suluri subtiri, de lungimi egale .


Cu un sucitor aplatizam bilele maro inchis si-mbracam in aluatul inchis sulurile maro deschis.


Procedam la fel cu aluatul natur, il aplatizam si-mbracam in el sulurile obtinute precedent.


Avem 7 suluri albe, pe care le rulam si le-ntidem cat putem de lungi (35-40 cm) iar apoi le taiem in 2.


Asezam simultan cele 14 suluri in tava de silicon (20x 10 cm) sau unsa.


Lasati sa creasca in tava cel putin 30 de minute.


Serviti simpla sau tartinata cu dulceata sau nutella !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Briosa Leopard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kytz 1

09.04.2017, 15:05

Waw! Foarte frumoasă ți-a ieșit!

Valclaudia 1

17.04.2017, 06:35

imi place ideea, am ascuns-o la favorite

VI 1

17.04.2017, 15:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu miere