Desert chec cu arome si culori de toamna

de Merisor in Prajituri, 8 Oct 2018 | 1562 vizualizari

 

Din categoria "Retete inspirate de toamna"  un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu dovleac plăcintar, ciocolată amăruie, nucă și scorțișoară.
Am preparat decât unul, pentru că mi-a rămas puțin dovleac de la o plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoară, dar se cere rapid repetat.
Are un gust deosebit și o textură fină, ușor umed la interior, exact așa cum îi stă bine unui desert de toamnă, bun de savurat lângă un ceai cald, o cafea, sau un pahar cu lapte.
Pentru combinație, m-am inspirat de rețeta Oana Plăcintă: Chec cu dovleac, nuci și ciocolată amăruie, căreia îi mulțumesc frumos pentru inspirație!
Cantitățile le-am potrivit în funcție de ingredientele folosite, iar în loc de unt eu am pus ulei.
ȘI la modul de preparare am procedat diferit, în primul rând separând albușurile de gălbenușuri, ca la un chec obișnuit.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g nucă măcinată grosier
  • 100 g făină
  • 50 ml ulei
  • 275 g dovleac plăcintar, ras
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • zahăr cu aromă de vanilie pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu arome si culori de toamna:

Amestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr.


Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând periodic în el.


La final, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția de dovleac plăcintar să se răcească.


Dăm ciocolata pe răzătoare, iar nuca o măcinăm grosier, sau o tăiem cu cuțitul.


Când compoziția de dovleac este răcită, pornim cuptorul la 180 de grade.


Separăm albușurile de gălbenușuri, iar peste albușuri presărăm puțină sare.


Le mixăm, apoi, până devin spumoase și adăugăm, treptat, zahărul, mixând în continuare până se formează o bezea fermă.


Peste dovleacul răcit adăugăm gălbenușurile și uleiul și omogenizăm compoziția.


Adăugăm această compoziție peste bezeaua de albușuri și le mixăm împreună până la omogenizare.


Scoatem mixerul și folosim o spatulă de acum înainte.


Cernem făina amestecată cu praful de copt deasupra compoziției și o încorporăm amestecând cu spatula de sus în jos, cu mișcări circulare.


În același mod încorporăm ciocolata amăruie. Aici eu am avut și câteva pepite de ciocolată pe care le-am adăugat.


La final încorporăm nuca tăiată grosier și întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.


Coacem deliciosul chec cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia.


Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu arome si culori de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ancutsa 1

14.10.2018, 16:09

Ce gustos!

dantes 1

15.10.2018, 09:08

Bun!

RuxyRux 1

22.11.2018, 12:19

Delicios si frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata