Desert chec pufos cu nuci

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Feb 2014 | 59517 vizualizari

 

Trebuia sa-l fac si eu, tare bun este! La mine amestecul cu cacao s-a prelins pe mijloc si a ajuns dedesubt, asa a vrut el! :)))))

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 g nuci
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu nuci:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se ingroasa putin.


Faina se amesteca cu praful de copt.


Peste albusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si se amesteca usor cu o spatula, de sus in jos, pana la incorporare. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza usor, tot de sus in jos.


Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt (eu am folosit una de cozonac).


Se pune in tava cam jumatate din compozitie si in jumatatea ramasa se pune cacaua si se amesteca bine. Se pune si amestecul cu cacao in tava si se niveleaza. Pe deasupra se presara nucile maruntite.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.


Se scoate din tava si se lasa la racit. Se taie rece si se serveste.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Parerea mea este ca trebuie folosita o tava de chec, care este mai ingusta, ca sa ramana cele doua straturi cum sunt puse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

MotanLaOale 1

06.05.2016, 22:53

alesya2012 1

05.12.2016, 12:05

este mult zahar ...1 cana poate la cantitatea dubla de ingrediente ....1/2 cana... este suficient

MotanLaOale 1

05.12.2016, 14:24

Este parerea ta personala! Pentru mine a fost foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro