Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 3 Iun 2017 | 1719 vizualizari

 

Cand stiu ca am musafiri si nu am mult timp la dispozitie sa pregatesc cine stie ce desert, mereu optez pentru un cheesecake fara coacere. Mi se pare ca e cel mai fain desert, este si cu crema si in plus, acum fiind piata plina de fructe proaspete si parfumate, profit sa le folosesc cat mai des. Rapid, delicios, parfumat, racoros, ce iti mai poti dori? Poate il pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 130 gr biscuiti simpli
  • 70 gr piscoturi
  • 80 gr unt

Pentru crema:

  • 550 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 50 ml frisca lichida
  • 80 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • 3 foi de gelatina (5 gr)
  • 12 capsuni ( in functie de tava folosita)

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 40 ml frisca lichida
  • bezele
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni:

Crusta:

Untul il topim pe baie de aburi.

Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim.

Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine.

Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara.

Punem crusta obtinuta in tava, o presam bine cu degetele de fundul tavii si o dam la frigider.

Crema:

Intr-un bol, punem branza de vaci, iaurtul, frisca lichida si zaharul pudra.

Le mixam bine pe toate, apoi adaugam vanilia.

Foile de gelatina le hidratam 10 minute, in apa rece.

Le scurgem bine de apa si le topim pe baie de aburi.

In crema de mai sus, turnam gelatina topita in fir subtire si mixam usor.


Capsunile le spalam, indepartam coditele si le stergem cu un servetel de stropii de apa.

Scoatem crusta de la frigider.

Punem 1-2 lingrui de crema si o nivelam.

Asezam capsunile intregi cu putina distanta intre ele, apoi punem toata crema si o nivelam.

Acoperim cu o folie si dam cheesecake-ul la frigider 3-4 ore.


Ciocolata neagra o rupem bucatele, turnam frisca lichida peste, le punem pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Scoatem desertul de la frigider, il transferam pe un platou.

Cu ajutorul unei lingurite, punem ciocolata topita si o lasam 10-15 minute sa se racoreasca.

Decoram cu bezele si jumatati de capsuni, apoi putem portiona si servi.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.06.2017, 20:47

Multumesc mult tuturor!

RuxyRux 1

29.06.2017, 20:26

De vara, un desert delicios!

Rocsi 1

01.07.2017, 21:32

Multumesc tare mult, Ruxy draga!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Madeleine-reteta clasica