Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 3 Iun 2017 | 6995 vizualizari

 

Cand stiu ca am musafiri si nu am mult timp la dispozitie sa pregatesc cine stie ce desert, mereu optez pentru un cheesecake fara coacere. Mi se pare ca e cel mai fain desert, este si cu crema si in plus, acum fiind piata plina de fructe proaspete si parfumate, profit sa le folosesc cat mai des. Rapid, delicios, parfumat, racoros, ce iti mai poti dori? Poate il pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 130 gr biscuiti simpli
  • 70 gr piscoturi
  • 80 gr unt

Pentru crema:

  • 550 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 50 ml frisca lichida
  • 80 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • 3 foi de gelatina (5 gr)
  • 12 capsuni ( in functie de tava folosita)

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 40 ml frisca lichida
  • bezele
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni:

Crusta:
Untul il topim pe baie de aburi.
Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim.
Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine.
Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara.
Punem crusta obtinuta in tava, o presam bine cu degetele de fundul tavii si o dam la frigider.
Crema:
Intr-un bol, punem branza de vaci, iaurtul, frisca lichida si zaharul pudra.
Le mixam bine pe toate, apoi adaugam vanilia.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, in apa rece.
Le scurgem bine de apa si le topim pe baie de aburi.
In crema de mai sus, turnam gelatina topita in fir subtire si mixam usor.

Capsunile le spalam, indepartam coditele si le stergem cu un servetel de stropii de apa.
Scoatem crusta de la frigider.
Punem 1-2 lingrui de crema si o nivelam.
Asezam capsunile intregi cu putina distanta intre ele, apoi punem toata crema si o nivelam.
Acoperim cu o folie si dam cheesecake-ul la frigider 3-4 ore.

Ciocolata neagra o rupem bucatele, turnam frisca lichida peste, le punem pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Scoatem desertul de la frigider, il transferam pe un platou.
Cu ajutorul unei lingurite, punem ciocolata topita si o lasam 10-15 minute sa se racoreasca.
Decoram cu bezele si jumatati de capsuni, apoi putem portiona si servi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere