Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure

de lucy2002 in Dulciuri, 9 Noi 2019 | 218 vizualizari

 

Am schimbat consistenta la baza de biscuiti si vreau sa va zic ca mie mi-a placut foarte mult. De ce? Pentru ca nu eram prea incantata de gustul uscat al biscuitilor, indiferet de cat unt punem tot nu era pe placul meu. Adaugand lapte prea mult l-am facut prea moale :)) biscuiti nu mai avem in casa, asa ca, de aici a venit ideea cu praful de latte macchiato.
 Va asigur ca a fost DELICIOS!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr biscuti simpli
  • 150 gr unt topit
  • 30-40 ml lapte dulce
  • 3-4 linguri de latte macchiato
  • Crema:
  • 500 gr crema de brinza cu grasime 0,3( LIDL)
  • 500 ml frisca lichida dulce
  • 200 gr ciocolata amarurie
  • 2 pliculete de gelatina
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 linguri sos de fructe de padure
  • ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure:

Blat


Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru.


Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem intr-o tava cu inel detasabil si-l presam foarte bine cu dosul lingurei sau cu degetele. Dam tava la frigider.


Crema


Gelatina se pune la hidratat.


Rupem ciocolata in bucatele si peste ea adugam 250ml de frisca ferbinte, amestecam bine apoi adaugam un plic de gelatina. Amestecam usor pana se dizolva gelatina si lasam sa se racoreasca putin. Mixam pana obtinem o crema de ciocolata.


Mixam branza cu zaharul pana devine crema. Impartim crema de branza in doua boluri.(bolul 1, bolul2)


Luam un bol(nr1) cu branaza peste care adaugam crema de ciocolata si omogenizam bine.


Batem bine cu mixarul cele 250ml de frisca lichida ramasa si o amestecam cu crema de branza ramasa ( bolul 2)


Eu am avut sos de fructe de padure ramas pe care l-am congelat . Am incalzit sosul, spre ferbinte, in el am adaugat celalat pliculet de gelatina hidratat, am amestecat pana s-a dizolvat gelatina, si l-am adugat lingura cu lingura in bolul 2 omogenizand bine.


Aducem baza de biscuiti de la frigider, adaugam crema cu fructe de padure( bolul 2)nivelam si peste ea punem si crema de ciocolata ( bolul1) nivelam si-l ornam asa cum avem inspiratie dupa care il dam la rece pentru 3-4 ore sau mai bine pana a doua zi .






 

TIPS-URI

1

inainte de a portiona cheesecake-ul, scoateti-l cu 10 minute mai devreme de la frigider pentru a se desprinde frumos pe margini inelul detasabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

lucy2002 1

10.11.2019, 06:37

Mihaela , multumesc frumos!

Gherca Daniela 1

10.11.2019, 08:40

mmm bun, bun!

lucy2002 1

11.11.2019, 20:36

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghoriba (fursecuri Maroc)