Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

de Rocsi in Torturi, 24 Oct 2019 | 795 vizualizari

 

Intr-o zi ploioasa de toamna, un cheesecake cremos, aromat si cu pere caramelizate este senzational, va spun sincer. Am folosit biscuiti aromati cu cocos pentru baza si au dat un gust aparte desertului. Sa vedeti cat de simplu se face!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
    • 150 biscuiti cu cocos
    • 80 gr unt
    • 2 linguri de lapte
    Pentru crema:
    • 300 gr mascarpone
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 lingura cu varf zahar pudra
    • coaja rasa de lamaie
    • 3 linguri limoncello
    • fulgi de ciocolata neagra
    • fulgi de ciocolata alba
    Pentru perele caramelizate:
    • 2 pere potrivite
    • 5 linguri zahar brut
    • 3 linguri apa
    • 1 lingurita unt
    • scortisoara pudra
    • 1 steluta anason
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate:

Crusta: Rupeti biscuitii bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit bine. La final adaugati laptele, amestecati bine. Pregatiti 5 forme mici, individuale. Puneti baza de biscuiti in fiecare, apasati bine. Le dati la rece. Crema: Mixati usor frisca lichida rece. Adaugati mascarponele, zaharul pudra si mai mixati pana crema devine spumoasa. Puneti coaja rasa de lamaie, limoncello si amestecati cu o paleta. Scoateti formele din frigider. Puneti peste biscuiti cate o lingura plina de crema, o nivelati. Presarati fulgi de ciocolata neagra si alba, apoi puneti iar crema si nivelati. Dati prajiturile la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.


Perele caramelizate: Spalati perele si le taiati felii pe lung mai groase. Intr-o cratita puneti zaharul brut la caramelizat. Adaugati apa si dupa ce da 2-3 clocote, adaugati perele. Presarati scortisoara si steluta de anason. Lasati sa fiarba la foc mic, nu foarte mult, ci cat se se ingroase usor sosul. Trageti cratita de pe foc cu pere, adaugati untul, amestecati pana este complet topit. Lasati sa se raceasca. Scoateti cheesecake-urile de la rece si din forme, asezati feliile de pere racorite deasupra. La final stropiti totul cu sosul de la pere.


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

02.11.2019, 19:52

Daaaa, asa este Mihaela!

Andra_Constantinescu 1

03.11.2019, 16:49

Un delicu!

Rocsi 1

04.11.2019, 18:37

Multumesc, Andra!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de peste
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvisuri cu ton si mozzarella

de Lau 9

ieri la 21:05

Friganele cu ceapa verde

de Lau 9

ieri la 20:50

Tiramisu

de Lau 9

ieri la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si capsuni