Desert cheesecake cu visine, fara coacere

de RODIMUR in Torturi, 19 Iun 2018 | 10445 vizualizari

 

Vă propun acum o rețetă ușoară, fără coacere, cu ingrediente naturale și sănătoase: o prăjitură cu blat din biscuiți, brânză dulce de vaci și vișine (atât proaspete cât și din dulceață).
Tava în care am preparat prăjitura are diametrul de 22 cm.
Nu am socotit ca timp de preparare, răgazul în care prăjitura trebuie să stea la frigider.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 grame de biscuiți simpli
  • 2 linguri de zahăr tos fin
  • 100 grame de unt
  • Pentru cremă:
  • 500 grame de brânză dulce de vaci (scursă bine)
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 150 ml de smântână grasă
  • 2 plicuri de vanilie
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • vișine din 1/2 borcan de dulceață (sau din compot, dar fără sâmburi)
  • Pentru jeleul de vișine:
  • 500 grame de vișine proaspete
  • 200 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 200 ml de apă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu visine, fara coacere:

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune și se nivelează într-o formă de copt cu pereții detașabili, după care se dă la frigider, ca să se întărească.

Între timp, se prepară crema. Se mixează brânza dulce de vaci (bine scursă) cu: smântâna, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie, până ce se obține o cremă omogenă. Se dă crema la frigider, până ce va fi gata și jeleul de vișine.

Se spală vișinele, se scurg de apă, se curăță de sâmburi și se adaugă zahărul, amidonul alimentar și apa. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția și nu mai este tulbure, ci colorată și lucioasă.

Se dă la răcit jeleul de vișine, pe o baie de apă rece.

Se scoate blatul din frigider, se toarnă deasupra o jumătate din compoziția de cremă de brânză, peste care se pun vișinele din dulceață, scurse de sirop. Se toarnă și cealaltă jumătate din compoziția de cremă și deasupra se toarnă jeleul de vișine, răcit complet.

Se dă tava la frigider pentru câteva ore, eventual, până a doua zi, când se desprinde cu grijă, de jur-împrejur, cu lama subțire a unui cuțit, se desfac încet pereții detașabili ai formei în care a stat prăjitura, se porționează și se servește rece.

Se ține la frigider, până ce se termină, pentru că ingredientele sunt ușor alterabile la căldură.

TIPS-URI

1

Folosiți brânză de vaci dulce, bine scursă, pentru că rețeta nu este cu gelatină, care să lege compoziția, ci este naturală, doar cu brânză și smântână.

2

Dacă brânza nu este bine scursă, va trebui să o lăsați să se mai scurgă de zer. În caz contrar, prăjitura nu va sta bine, ci se va lăsa.

3

Vișinele din compoziție (din dulceață, sau din compot) trebuie bine scurse de sirop.

4

Faceți jeleul de vișine la foc mic, amestecând întruna, ca să se îngroașe încet și să nu se prindă de fundul vasului, făcând cocoloașe.

5

Nu turnați jeleul de vișine peste crema de brânză înainte de a se fi răcit complet. Altminteri, căldura jeleului poate acri crema de brânză.

6

Țineți prăjitura la frigider, până ce se termină, pentru că are în compoziție ingrediente ușor alterabile la căldură.

7

Este bine ca prăjitura aceasta să se consume într-o zi, cel mult două, pentru a-și păstra gustul bun și natural. Brânza și smântâna se acresc foarte ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu visine, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

20.06.2018, 16:45

Mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:48

Cheesecake-ul fara coacere este unul din deserturile mele preferate! Daca are si visine, atunci este minunat. Bravo Rodica!

RODIMUR 1

20.06.2018, 21:53

Îți mulțumesc frumos, pentru apreciere, Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone